Choose a searcher

Μπαμπέσια

Θεραπεία Babesia – Πρωτόκολλο Buhner για τη Babesia

Βότανα για Μπαμπέσια

 

Η Babesia είναι ένα παρασιτικό πρωτόζωο που μοιάζει με ελονοσία αλλά μεταδίδεται με τσιμπούρια. Το Babesia προκαλεί την ασθένεια που είναι γνωστή ως Babesiosis (άλλες ονομασίες είναι Babesiosis, Babesiosis). Η λοίμωξη Babesia συχνά συνυπάρχει με τη νόσο του Lyme ή/και άλλες λοιμώξεις που μεταδίδονται από κρότωνες. Τα συμπτώματα της λοίμωξης από μπαμπέζωση κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά. Οι ήπιες μορφές πολύ συχνά δεν αναγνωρίζονται επειδή λαμβάνονται κατά λάθος για συμπτώματα της νόσου του Lyme. Οι πρώτοι που υιοθετούν συχνά αναφέρουν υψηλό πυρετό και ρίγη. Οι χρόνιες λοιμώξεις μπορεί να είναι ήπια συμπτωματικές και τα πιο κοινά συμπτώματα είναι: διαλείπουσα πυρετός ή χαμηλός πυρετός, ρίγη και πόνος στις αρθρώσεις, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, εφίδρωση και «αδυναμία να πάρεις μια πλήρη αναπνοή».

Η ταυτόχρονη μόλυνση με σπειροχαίτες Lyme επιδεινώνει τα συμπτώματα και των δύο ασθενειών, τότε η πορεία τους γίνεται πιο σοβαρή και οι συνέπειες για τον οργανισμό πιο σοβαρές. Τα συμπτώματα μπορεί στη συνέχεια να περιλαμβάνουν σοβαρούς πονοκεφάλους, αιμολυτική αναιμία, συμμετοχή του κεντρικού νευρικού συστήματος, υψηλό πυρετό και σπασμούς. Βρέθηκε μια συνεργιστική, αμοιβαία ενισχυτική επίδραση των σπειροχαιτών Borrelia και Babesia στο σώμα. Το Borrelia DNA εμφανίζεται με μεγαλύτερη σαφήνεια και παραμένει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην κυκλοφορία του αίματος όταν εμφανίζεται ταυτόχρονη μόλυνση με το Babesia. Τότε οι αρνητικές επιπτώσεις στις αρθρώσεις, την καρδιά και το νευρικό σύστημα είναι πιο σοβαρές. Σε ορισμένες περιπτώσεις συν-λοιμώξεων, διαπιστώθηκε εγκάρσια μυελίτιδα με πάρεση των χεριών και των ποδιών. Η εξέλιξη της νόσου είναι πιο γρήγορη από την αρχή, η περίοδος ανάρρωσης είναι μεγαλύτερη και το φάσμα των συμπτωμάτων είναι πολύ ευρύτερο.

 

Θεραπεία Babesia – Πρωτόκολλο Buhner για τη Babesia

 

Πολλά βότανα είναι πολύ αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των μολύνσεων από το Babesia, έναντι των οποίων το πρωτόζωο δεν αναπτύσσει ανοσία. Όπως και στην περίπτωση της νόσου του Lyme, έτσι και στην περίπτωση της Babesiosis, η αντιμικροβιακή δράση είναι μόνο ένα από τα στοιχεία που οδηγούν σε μια αποτελεσματική θεραπεία.

Στη θεραπεία της Μπαμπεσίας πρέπει να δίνεται προσοχή στους σημαντικούς μηχανισμούς δράσης του Babesia που εμποδίζουν τη θεραπεία της. Η φυσική θεραπεία με βότανα Babesia λαμβάνει υπόψη καθεμία από τις ακόλουθες πτυχές.

Όπως τα έμβρυα ελονοσίας, έτσι και το Babesia διεισδύει στα ερυθρά αιμοσφαίρια - ερυθροκύτταρα, όπου αναπτύσσοντας και αναπαράγοντας τα καταστρέφει. Επιπλέον, στην πορεία της λοίμωξης από Babesia, μπορεί να υπάρξει απόφραξη των τριχοειδών αιμοφόρων αγγείων και στασιμότητα της μικροκυκλοφορίας λόγω της εναπόθεσης θραυσμάτων κατεστραμμένων ερυθροκυττάρων στα αγγεία. Η παρουσία τους στην κυκλοφορία του αίματος μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή του ήπατος, των νεφρών και του σπλήνα.

Ένας άλλος σημαντικός μηχανισμός μόλυνσης από το Babesia είναι μια ισχυρή αρνητική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Το Babesia αλλάζει την πολικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος με πολύ συγκεκριμένο τρόπο, ο οποίος αλλάζει την ανθρώπινη ανοσολογική απόκριση από Th 1 σε Th 2. Αυτό οδηγεί σε κακή αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος στη μόλυνση και το σώμα δεν μπορεί να εξαλείψει αυτό το παθογόνο.

Στη φυσική θεραπεία της Babesiosis, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα βότανα που προτείνει η Buhner (αναφέρονται στον επίσημο ιστότοπο Buhner buhnerhealinglyme.com) είναι: Alchornea cordifolia, Cryptolepis sanguinolenta, Sida acuta. Πρόκειται για βότανα που παρουσιάζουν έντονη αντιπρωτοζωική δράση και παρουσιάζουν συστηματική δράση, δηλαδή εξαπλώνονται σε όλη την κυκλοφορία του αίματος, επηρεάζοντας έτσι κάθε κύτταρο και όργανο. Επιπλέον, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και το Sida acuta προστατεύει τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Συνιστούμε την προσθήκη L-αργινίνης σε αυτό το πρωτόκολλο. Το Babesia είναι πολύ ευαίσθητο στην L-αργινίνη, επομένως η συμπλήρωση με L-αργινίνη βοηθά στην αναστολή της μόλυνσης από Babesia. Το πρωτόκολλο Buhner για το Babesia είναι μια από τις πιο δημοφιλείς φυσικές θεραπείες της λοίμωξης Babesia.

Με πιο ανθεκτικές λοιμώξεις, αξίζει να χρησιμοποιήσετε το πιο ολοκληρωμένο πρωτόκολλο που συνιστάται στο βιβλίο του Buhner "Natural Treatments for Lyme Coinfections: Anaplasma, Babesia, and Ehrlichia". Στην περίπτωση αυτή, η ποσότητα των βοτάνων και των παρασκευασμάτων που χρησιμοποιούνται είναι πολύ μεγαλύτερη και συγκεκριμένα: Cryptolepis, Bidens pilosa, Artemisina, Sida acuta, Salvia miltiorrhiza, Milk Thistle, Ashwagandha, Panax ginseng, Licorice, Schisandra, L-αργινίνη, Βιταμίνη B2. Σε αυτόν τον συνδυασμό βοτάνων για το Babesia, εκτός από τη δράση κατά της Babesia, την ενίσχυση της ανοσίας, την προστασία των ερυθροκυττάρων και των οργάνων, θα ενισχύσετε επίσης τη ρύθμιση του καταρράκτη των κυτοκινών, θα προστατεύσετε το ενδοθήλιο, θα αναστέλλετε την παραγωγή αργινάσης καθώς και θα αυξήσετε το επίπεδο L-αργινίνη και μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ).

Τα βότανα που χρησιμοποιούνται στη φυσική θεραπεία της Babesia θα επηρεάσουν πλήρως πολλούς μηχανισμούς μόλυνσης. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φυτοθεραπεία για τη θεραπεία της Babesia, θυμηθείτε να διαβάσετε το πρωτόκολλο που προτείνει ο Buhner, καθώς και τις αντενδείξεις του.

  Φίλτρο προϊόντος
Κατηγορίες
Τύπος Προϊόντος
Product added to wishlist
Product added to compare.