Choose a searcher

Μυκόπλασμα

Φυσική Θεραπεία Μυκόπλασμα - Βότανα για Μυκόπλασμα

Βότανα για το μυκόπλασμα

 

Το Mycoplasma pneumoniae είναι ένα άλλο βακτήριο που ανήκει στην ομάδα των συν-λοιμώξεων Lyme. Το μυκόπλασμα είναι ένα βακτήριο που στερείται κυτταρικού τοιχώματος. Το πιο εξωτερικό του τμήμα είναι η κυτταροπλασματική μεμβράνη. Το μυκόπλασμα, λόγω της έλλειψης κυτταρικού τοιχώματος, παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία και επομένως είναι σε θέση να λάβει διάφορα σχήματα. Η έλλειψη κυτταρικού τοιχώματος είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό που το διακρίνει από άλλες συν-λοιμώξεις που μεταδίδονται από κρότωνες.

Το μυκόπλασμα προκαλεί κυρίως λοιμώξεις του αναπνευστικού και του ουρογεννητικού συστήματος. Ωστόσο, όλο και περισσότερο πιστεύεται ότι μπορεί να προκαλέσει συστηματικές λοιμώξεις, επηρεάζοντας κάθε όργανο και προκαλώντας πολλές χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Η νόσος μπορεί να είναι πολύ διαφορετική: από ασυμπτωματική, μέσω τοπικών συμπτωμάτων (π.χ. λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος), έως συστηματικές λοιμώξεις. Σε έναν εξασθενημένο οργανισμό λόγω άλλης λοίμωξης (π.χ. σπειροχαίτη Borrelia ή χλαμύδια), η μόλυνση από μυκόπλασμα μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά συμπτώματα. Το μυκόπλασμα μπορεί να προσβάλει, μεταξύ άλλων, το νευρικό σύστημα, τους μύες (συμπεριλαμβανομένης της καρδιάς) και τις αρθρώσεις. Τα συμπτώματα της μόλυνσης με αυτό το παθογόνο είναι πολύ παρόμοια με τα συμπτώματα της νόσου του Lyme.

Η διάχυτη λοίμωξη μπορεί να εκδηλωθεί με τους ακόλουθους τρόπους: κόπωση που δεν υποχωρεί μετά από ανάπαυση, δυσανεξία στην άσκηση, νευρολογικές δυσλειτουργίες, ψυχικά προβλήματα, γνωστικά προβλήματα, αϋπνία, κατάθλιψη, πονοκεφάλους, πόνος στους μύες και στις αρθρώσεις, οίδημα στις αρθρώσεις, πόνος στους λεμφαδένες , αναπνευστικά προβλήματα, εφίδρωση, ναυτία, κοιλιακό άλγος, πυρετός, χρόνια επιπεφυκίτιδα, δερματικές αλλαγές (εξανθήματα, ερύθημα), φλεγμονή του καρδιακού μυός, του περικαρδίου, του ήπατος, του παγκρέατος και άλλα συμπτώματα.

 

Φυσική Θεραπεία Μυκόπλασμα

 

Πολλά βότανα χρησιμοποιούνται στη φυσική θεραπεία του Mycoplasma. Μία από τις πιο αποτελεσματικές φυσικές μεθόδους θεραπείας αυτής της λοίμωξης είναι το πρωτόκολλο του Stephen Buhner για το Mycoplasma από το βιβλίο του "Healing Lyme Disease Coinfections: Complementary and Holistic Treatments for Bartonella and Mycoplasma".

Όπως και με άλλα πρωτόκολλα, ο Buhner δίνει μεγάλη έμφαση σε μια ολοκληρωμένη επίδραση στο Mycoplasma, η οποία θα καλύπτει ολόκληρο τον πολύπλοκο μολυσματικό μηχανισμό. Η φυσική θεραπεία του Mycoplasma με βότανα βασίζεται τόσο στην αντιβακτηριακή όσο και στην ανοσοποιητική ρύθμιση, διαταράσσει τον καταρράκτη των κυτοκινών, προστατεύει κύτταρα και όργανα που προσβάλλονται από βακτήρια και αναπληρώνει θρεπτικά συστατικά που «χρησιμοποιήθηκαν» κατά τη διάρκεια της μόλυνσης.

Η Buhner επιλέγει ένα ολοκληρωμένο σύνολο βοτάνων Mycoplasma που επηρεάζει καθεμία από τις παραπάνω πτυχές. Στο πρωτόκολλό του για τη φυσική θεραπεία του Mycoplasma, συνιστά την εισαγωγή στη θεραπεία των ακόλουθων βοτάνων: Cordyceps sinensis, κινέζικο skullcap (Λατινικά Scutellaria baicalensis), Isatis, Houttuynia cordata, Sida acuta, Schisandra, Siberian ginseng, Rhodiola le rosae, Olive. Η βοτανοθεραπεία θα πρέπει επίσης να συμπληρώνεται με N-ακετυλο-κυστεΐνη (NAC) και βιταμίνη Ε.

Τρία από τα παραπάνω βότανα: Schisandra, Siberian ginseng, Rhodiola rosae συνιστώνται για χρήση ως μείγμα βοτάνων. Το ERS Herbal Mix είναι ένα έτοιμο προϊόν που περιέχει ένα εμποτισμένο από αυτά τα τρία βότανα.

Ένα μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει κατά τη μόλυνση από μυκόπλασμα είναι η κατανάλωση πολύ μεγάλης ποσότητας θρεπτικών ουσιών από τα βακτήρια κατά τη διαδικασία μόλυνσης. Η συμπλήρωση με θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη μόλυνση από μυκόπλασμα. Μπορείτε να εξισορροπήσετε την ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών με δίαιτα ή πρόσθετα συμπληρώματα. Τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση του μυκοπλάσματος είναι: βιταμίνες Β, χολίνη, ψευδάργυρος, χαλκός, σελήνιο, αμινοξέα (L-τρυπτοφάνη, L-θρεονίνη, L-σερίνη, L-αργινίνη) και απαραίτητα λιπαρά οξέα.

Η φυσική θεραπεία με βότανα Mycoplasma θα επηρεάσει πλήρως πολλούς μηχανισμούς αυτής της μόλυνσης. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε βότανα για το Mycoplasma, θυμηθείτε να διαβάσετε το πλήρες πρωτόκολλο που προτείνει ο Buhner, καθώς και τις αντενδείξεις.

  Φίλτρο προϊόντος
Κατηγορίες
Τύπος Προϊόντος
Product added to wishlist
Product added to compare.