Η ΝΌΣΟΣ ΤΟΥ LYME ΔΙΑΤΡΟΦΉ Εκτός από τα αντιβιοτικά και τα βότανα, τη διατροφή είναι ένα άλλο μέρος της θεραπείας για τη νόσο του Lyme. Έχει αποδειχθεί εδώ και καιρό ότι το φαγητό που τρώμε έχει επίδραση στην υγεία μας και την ευημερία. Όχι μόνο δεν θα επηρεάσει την αναγέννηση των κυττάρων και τις μεταβολικές διαδικασίες, αλλά και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, η οποία είναι ζωτικής σημασίας σε μια Borrelia spirochaetes λοίμωξη. Αν είναι υπερφορτωμένα με συγκεχυμένες πληροφορίες και συνεχώς ζητώντας από τον εαυτό σας αυτές τις ερωτήσεις: • Μπορώ να τρώω γλουτένη και γαλακτοκομικά; • Πώς να υποστηρίξει τα έντερα φυσικά; • Θα πρέπει να παραιτηθεί κρέας; Που πλιγούρι είναι το πιο υγιεινό; • Ποιό λιπαντικό να επιλέξω; • Θα πρέπει να ακολουθήσετε μια αυστηρή δίαιτα; Στη συνέχεια, αυτό το βιβλίο αυτοβοήθειας είναι σίγουρα για σας! Θα πάμε μέσα από τις πιο δημοφιλείς δίαιτες για τη νόσο του Lyme θεραπεία μαζί, θα απαντήσει στις πιο συχνές ερωτήσεις και να μοιραστείτε νόστιμες και υγιεινές συνταγές για να σας βοηθήσει να ανακτήσει. ΠΕΡΙΕΧΌΜΕΝΑ 1. ΥΔΑΤΆΝΘΡΑΚΕΣ Ζάχαρη Πλιγούρι Γλουτένη 2. ΛΊΠΗ 3. ΠΡΩΤΕΐΝΗ Κρέας Ψάρια Τα γαλακτοκομικά προϊόντα Όσπρια 4. Το ΑΛΚΟΌΛ 5. Τα ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΆ 6. Το ΚΟΛΛΑΓΌΝΟ 7. ΕΝΥΔΆΤΩΣΗ 8. ΜΠΑΧΑΡΙΚΆ 9. ΚΟΚΤΈΙΛ 10. ΕΠΙΣΚΌΠΗΣΗ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΊΣ ΔΊΑΙΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΊΑ ΤΗΣ ΝΌΣΟΥ ΤΟΥ LYME 11. ΣΥΜΠΕΡΆΣΜΑΤΑ 12. ΑΝΑΦΟΡΈΣ Copyright © Healthylife. S. C., Chorzów 2022 Όλα τα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος να αναπαράγει τα κείμενα, εν όλω ή εν μέρει, σε οποιαδήποτε μορφή, είναι κατοχυρωμένα. 1. ΥΔΑΤΆΝΘΡΑΚΕΣ Οι υδατάνθρακες είναι μια ομάδα ενώσεων που ονομάζονται σάκχαρα. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποκλείσουμε όλους τους υδατάνθρακες από τη διατροφή μας; Οι υδατάνθρακες χωρίζονται σε απλούς και σύνθετους. ΑΠΛΌ Το λευκό ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά Σοκολάτες, γλυκά, είδη ζαχαροπλαστικής Ζαχαρούχα ποτά Ζάχαρη, μαρμελάδα, μέλι Σε συνδυασμό Ολικής αλέσεως ψωμί και τα ζυμαρικά, Πλιγούρι, το καστανό ρύζι Πλιγούρι βρώμης, το πίτουρο Τα ολικής άλεσης προϊόντα χωρίς προσθήκη ζάχαρης Με αυτό τον τρόπο, είναι πολύ εύκολο να δούμε ότι απλά σάκχαρα, οδήγησε από τα πιο δημοφιλή λευκή ζάχαρη, είναι επιβλαβείς για την υγεία μας. Ζάχαρη • Ζάχαρη αποδυναμώνει σημαντικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα, ενώ επιδεινώνει τη φλεγμονή στο σώμα μας. • Δεν έχει καμία θρεπτική αξία. • Είναι το κύριο προϊόν που προάγει την εμφάνιση της μυκητιάσεις με το οποίο είμαστε ιδιαίτερα επιρρεπείς κατά τη διάρκεια της αντιβιοτικής θεραπείας. • Αυξάνει τον κίνδυνο για πολλές ασθένειες της καρδιάς. • Συμβάλλει στη μειωμένη αντίσταση στις βακτηριακές λοιμώξεις. Γι ' αυτό, ειδικά κατά τη διάρκεια της ασθένειας, αξίζει μείωση των απλών υδατανθράκων από τη διατροφή μας, ειδικά τη λευκή ζάχαρη και προϊόντα πλούσια σε αυτό. Ωστόσο, δεν αξίζει να δώσω όλες οι υδατάνθρακες, συμπεριλαμβανομένων τόσο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά πλιγούρι. Πλιγούρι Πλιγούρι είναι κατασκευασμένα από σπόρους δημητριακών. Το καλαμπόκι είναι το κύριο συστατικό στην παραγωγή καλαμποκιού πλιγούρι. Το σιτάρι είναι το κύριο συστατικό στην παραγωγή φαρίνα, το πλιγούρι και το κους-κους. Το φαγόπυρο είναι το κύριο συστατικό στην παραγωγή φαγόπυρο πλιγούρι. Μαργαριτάρι πλιγούρι και το pot το κριθάρι είναι από κριθάρι, κεχρί και πλιγούρι από κεχρί. Πλιγούρι γίνονται από το καθάρισμα του σιταριού και, στη συνέχεια, τον τεμαχισμό, άλεση ή το ψήσιμο του. Όσο μικρότερος είναι ο βαθμός του καθαρισμού και άλεση του σιταριού, τα περισσότερα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά το πλιγούρι περιέχει. Το φαγόπυρο και το κεχρί πλιγούρι είναι μεταξύ των πιο υγιές, ενώ φαρίνα και το κους-κους είναι από τα πιο καθαρίζονται. ΚΟΡΥΦΉ 1: Φαγόπυρο πλιγούρι • Υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, ρυθμίζει την εντερική λειτουργία • Σε υψηλά επίπεδα, σίδηρο, φολικό οξύ, ψευδάργυρος, το ιώδιο • Πλούσια σε βιταμίνες Β και βιταμίνη Ε ΚΟΡΥΦΉ 2: το Κεχρί πλιγούρι • Πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, φώσφορο, ψευδάργυρο, χαλκό και μαγγάνιο • Χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη • Μεγάλη ποσότητα των πρωτεϊνών Γλουτένη Η γλουτένη είναι μια πρωτεΐνη, η οποία αποτελείται κυρίως από γλιαδίνης και glutelin. Είναι αυτό που δίνει ψημένα αγαθά τους fluffiness και ελαστικότητα, καθιστώντας το ένα βασικό είδος διατροφής στο δυτικό κόσμο. Τα πιο κοινά σιτηρά που περιέχουν γλουτένη είναι το σιτάρι, αλλά και τη σίκαλη, το κριθάρι και τη βρώμη. Υπάρχουν ορισμένες ασθένειες για τις οποίες μια δίαιτα χωρίς γλουτένη είναι η μόνη θεραπεία. Τέτοιες ασθένειες περιλαμβάνουν: • Κοιλιοκάκη Αυτή είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί βλάβη των λαχνών του λεπτού εντέρου. Αυτό οδηγεί σε δυσαπορρόφηση και γαστρεντερικά προβλήματα (διάρροια, μετεωρισμός, δυσκοιλιότητα, υπερβολικά πολλά αέρια). Η νόσος εμφανίζεται σε περίπου 1% του πληθυσμού. • Μη κοιλιακή ευαισθησία στη γλουτένη Τα πιο κοινά συμπτώματα που οι ασθενείς παραπονιούνται είναι το κοιλιακό άλγος, μετεωρισμός, εξάνθημα του δέρματος, πονοκεφάλους. Υπάρχουν πολλές δυσκολίες στη σωστή διάγνωση της νόσου, όπως η προκαταρκτική αποκλεισμού από πολλές ιατρικές καταστάσεις. • Νόσος του Duhring Είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που χαρακτηρίζεται από δερματικές βλάβες, όπως βλατίδες, φλύκταινες και ερύθημα. Έχει μια κοινή αιτιολογία με κοιλιοκάκη - υπάρχει μια ισοπέδωση των εντερικών λαχνών. • Αλλεργία στο σιτάρι Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ενεργοποιημένο και IgE εξαρτώμενη και IgE-ανεξάρτητες αντιδράσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ασθενείς πρέπει μόνο να αποκλείσει το σιτάρι από τη διατροφή τους, χωρίς να χρειάζεται να εγκαταλείψουν όλα τα προϊόντα που περιέχουν γλουτένη. Κοινά συμπτώματα είναι η κνίδωση, το κοιλιακό άλγος, ο έμετος, το άσθμα, οίδημα και, σε άτομα με ατοπική δερματίτιδα, η ταχεία επιδείνωση των συμπτωμάτων. Δεν υπάρχει, συνεπώς, της έρευνας-αποδεδειγμένα στοιχεία ότι οι άνθρωποι με τη νόσο του Lyme, θα ζήσετε οφέλη για την υγεία, αφού εκτός από προϊόντα που περιέχουν γλουτένη από τη διατροφή τους. Ωστόσο, αξίζει μείωση της πρόσληψης ιδιαίτερα επεξεργασμένα δημητριακά όπως το σιτάρι, το αλεύρι και τα προϊόντα που κατασκευάζονται από αυτό. Την αντικατάστασή τους με δημητριακά ολικής άλεσης και τη διαφοροποίηση της διατροφής με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από άλλα δημητριακά όπως το κεχρί (millet πλιγούρι) θα έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία μας. Επίσης, να θυμάστε ότι μια δίαιτα ελεύθερη γλουτένης είναι πολύ αυστηρή και αν κακώς ισορροπημένη μπορεί να είναι μια έλλειψη διατροφής. Πολλά προϊόντα που θεωρούμε χωρίς γλουτένη μπορεί να έχουν ίχνη από γλουτένη σε αυτά. Αυτές περιλαμβάνουν κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά, το κέτσαπ, το μπέικιν πάουντερ, τα μπαχαρικά, αποξηραμένα φρούτα, το τσάι και τα φάρμακα. Φυσικά χωρίς γλουτένη προϊόντα μας περιλαμβάνουν: το ρύζι, το καλαμπόκι, οι πατάτες, η σόγια, το κεχρί, το φαγόπυρο, ταπιόκα, κινόα, τα φρούτα, τα λαχανικά, οι φακές, τα ρεβίθια, τα φασόλια και το κρέας. Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη είναι σημειωμένα με μια άδεια πέρασε ακίδα σημάδι. Έτσι, πριν φτάσουμε για αυτό που νομίζουμε ότι είναι χωρίς γλουτένη τρόφιμα στο κατάστημα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει ίχνη από γλουτένη. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να υποθέσουμε ότι τα τρόφιμα χωρίς γλουτένη είναι εγγενώς υγιή. Τα έτοιμα χωρίς γλουτένη ρολά, ψωμιά, τορτίγιες ή γλυκά που διατίθενται στην αγορά είναι στατιστικά πιο κορεσμένα και έχουν υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη. Επιπλέον, για τα παραπάνω προϊόντα θα πληρώσει 2-3 φορές περισσότερο από ό, τι για το παραδοσιακό για ψωμί ή αλεύρι. BLUEBERRY ΚΑΙ ΚΑΡΎΔΑ ΚΕΧΡΊ ΠΟΥΤΊΓΚΑ Συστατικά: - 200g μαγειρεμένο φαγόπυρο - 250 γρ. γάλα καρύδας - 1/3 κουταλάκι του γλυκού κανέλα -1/3 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο -1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά - μούρα (για να εξυπηρετήσει) Προετοιμασία: Βάλτε το μαγειρεμένο φαγόπυρο σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Φέρτε σε βρασμό. Να αναιρέσει και το μίγμα. Σερβίρουμε με βατόμουρα. 2. ΛΊΠΗ Το λίπος είναι απαραίτητο στη διατροφή μας. Μας παρέχει όχι μόνο με απαραίτητα ακόρεστα λιπαρά οξέα (EFAs), των λιποδιαλυτών βιταμινών (A, D, E, K), αλλά επίσης να παίρνει μέρος στη σύνθεση των ορμονών και βελτιώνει τη γεύση του γεύματος. Ωστόσο, η ποσότητα και η ποιότητα του λίπους που καταναλώνεται είναι σημαντικό. Διακρίνουμε μεταξύ: • Τα ζωικά λίπη Οι περισσότεροι από αυτούς παρέχουν μας με κορεσμένα λιπαρά οξέα (SFAs), το οποίο είναι κακό για το σώμα μας (κρέας) ή χοληστερόλη (κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα). Ωστόσο, η ομάδα αυτή περιλαμβάνει επίσης τα λιπαρά ψάρια, τα οποία είναι μια πλούσια πηγή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και έχουν μια pro-υγεία επίδραση στην υγεία μας. • Τα φυτικά λίπη Αυτές περιλαμβάνουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία βρίσκονται στο ελαιόλαδο, το κραμβέλαιο και το έλαιο αβοκάντο καθώς και τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα των n-3 και n-6 οικογένεια, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο λιναρόσπορου, έλαιο από σπόρους σταφυλιών, τα καρύδια, κ. λπ. Τον κίνδυνο ισχαιμικής καρδιοπάθειας μειώνεται κατά 2-3%, όταν το 1% της προσλαμβανόμενης ενέργειας από κορεσμένα λιπαρά οξέα (SFAs) αντικαθίσταται από πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Το λίπος είναι ένα προϊόν το οποίο συνήθως σχετίζονται με κακή πτυχές. Η πιο συχνά επαναλαμβανόμενη μύθος είναι ότι λόγω του λίπους θα κερδίσει το βάρος. Αυτό προέρχεται από το γεγονός ότι 1g λίπους είναι ίση με 9 kcal. Και παρά το γεγονός ότι τα λίπη ανήκουν το υψηλής ενέργειας προϊόντα, δεν είναι όλοι τους θα πρέπει να είναι εξίσου κακό. Τα λίπη που αξίζουν την προσοχή μας: - αβοκάντο - ελαιόλαδο - κραμβέλαιο - λιπαρά ψάρια - καρύδια - σπόροι και τα δημητριακά Τα προϊόντα να μην είναι λιπαρό κρέας, λαρδί, τα επεξεργασμένα τρόφιμα, το επεξεργασμένο τυρί και το φοινικέλαιο. Να ΘΥΜΆΣΤΕ! Το σογιέλαιο, το ηλιέλαιο, λινέλαιο, το έλαιο καλαμποκιού, έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού, έλαιο σπόρου κολοκύθας, σησαμέλαιο και έλαιο νυχτολούλουδου είναι κατάλληλο μόνο για την κατανάλωση πρώτων, π. χ. σε σαλάτες (επειδή είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, οξειδώνεται γρήγορα όταν θερμαίνεται). Τι πρέπει να χρησιμοποιούμε για τηγάνισμα; Η καλύτερη λύση θα ήταν το ελαιόλαδο και το κραμβέλαιο, το οποίο έχει υψηλή θερμική και όπως έγραψα παραπάνω, είναι ως επί το πλείστον αποτελείται από μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Το λάδι καρύδας, το οποίο έχει πρόσφατα γίνει πολύ δημοφιλής, αν και είναι, επίσης, χαρακτηρίζεται από υψηλή thermostability, αποτελείται κυρίως από κορεσμένα λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία μας. Θυμηθείτε, επίσης, ότι το τηγάνισμα δεν είναι η προτιμώμενη μέθοδος μαγειρέματος και θα πρέπει να χρησιμοποιείται περιστασιακά. 3. ΠΡΩΤΕΐΝΗ Δίπλα από τα λίπη και τους υδατάνθρακες, είναι το τελευταίο από τα μακροθρεπτικά συστατικά στο σώμα μας. Η κύρια λειτουργία της είναι να ξαναχτίσουν φθαρμένων ιστών. Οι κύριες πηγές είναι: Κρέας Τα πιο συχνά καταναλώνονται είδη κρέατος μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, γαλοπούλα ή, πιο σπάνια, μοσχάρι, κρέας αλόγου, αρνί, κατσίκι ή αρνί. Κρέας, παρά το γεγονός ότι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, συχνά περιέχει υψηλές ποσότητες αντιβιοτικών. Το κρέας αυτό είναι το πιο επιρρεπείς σε αυξημένα επίπεδα των αντιβιοτικών είναι πουλερικών. Από την άλλη πλευρά, είμαστε αριστερά με το κόκκινο κρέας (βοδινό, μοσχαρίσιο, χοιρινό, αρνί, αρνί, κρέας αλόγου ή κατσικίσιο κρέας), το οποίο ακούμε πολλά για την άποψη των καρκινογόνων προϊόντων. Το 2015, ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνών για τον Καρκίνο που ταξινομούνται κόκκινο κρέας στην ομάδα 2Α το οποίο σημαίνει ότι είναι πιθανώς καρκινογόνος. Υψηλή κατανάλωση συνεπώς, μπορεί να έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Λοιπόν, τι πρέπει να κάνουμε; Αυτό σημαίνει ότι δεν αξίζει να τρώει κρέας; Εκτός από εντελώς θα είναι προβληματική για πολλούς ανθρώπους, αλλά αν το κρέας είναι η κύρια πηγή πρωτεΐνης στη διατροφή σας, τότε αυτό είναι αξίζει να εξεταστεί σοβαρά να περιορίσετε την ποσότητα που τρώτε και την αντικατάστασή του με τα άλλα προϊόντα που αναφέρονται παρακάτω. Ψάρια Από τη μία πλευρά, το ψάρι είναι γνωστό για να είναι μια σημαντική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, αλλά από την άλλη πλευρά, ακούμε συχνά ότι δεν αξίζει να τρώνε τα ψάρια, λόγω της ρύπανσης. Τι να κάνετε σε αυτή την κατάσταση; Ποιος θα πρέπει να ακούσετε; Ας ξεκινήσουμε με τη ρύπανση. Πρώτα από όλα φοβόμαστε τα βαρέα μέταλλα (κάδμιο, υδράργυρος, μόλυβδος). Ωστόσο, η Θαλάσσια Αλιεία Ινστιτούτο δημοσίευσε στοιχεία που δείχνουν πόσο συγκεκριμένου ψαριού θα πρέπει να τρώνε για το ποσό των προσμείξεων (ειδικά υδραργύρου) να είναι επιβλαβής σε μας. Τα στοιχεία παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα: Ψάρια προϊόντων της ποσότητας των ψαριών που θα πρέπει να τρώτε ανά εβδομάδα να υπερβαίνει τα ασφαλή επίπεδα υδραργύρου Γάδου της βαλτικής Πάνω από 2kg Κυπρίνος Περίπου 3kg Καπνιστό σολομό προέλευσης νορβηγίας Πάνω από 2kg Alaska pollock Πάνω 11kg Πέστροφα Πάνω από 2kg Τα ψάρια, ιδίως τα λιπαρά ψάρια, είναι μια πολύτιμη πηγή των ακόρεστων οξέων EPA και DHA. Αυτά τα οξέα δεν έχουν μόνο ευεργετική επίδραση στην καρδιακή λειτουργία, αλλά επίσης να βελτιώσει τη λειτουργία του οργάνου της όρασης, να ενισχύσει τα οστά και τις αρθρώσεις και την υποστήριξη της λειτουργίας του εγκεφάλου. Το φαγητό για 1-2 μερίδες (85-150g) των λιπαρών ψαριών την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο κατά 36%! * Ο σολομός, η ρέγγα, το σκουμπρί, γαύρος, σαρδέλα, μεταξύ άλλων, θεωρούνται τα λιπαρά ψάρια. Έτσι μπορείτε να δείτε ότι τα οφέλη από την κατανάλωση λιπαρών ψαριών υπερβαίνουν κατά πολύ την πιθανότητα δηλητηρίασης από βαρέα μέταλλα όπως ο υδράργυρος. Ωστόσο, εάν είστε ακόμα ανησυχούν για τη μόλυνση, προτείνεται να δώσει σολομού κοιλιές, τα οποία έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε υδράργυρο, και την αντικατάστασή τους με την ιριδίζουσα πέστροφα, η οποία έχει πολύ λιγότερο από ό, σολομός, για παράδειγμα. Ωστόσο, αν δεν τρώμε ψάρι, επειδή, για παράδειγμα, τη γεύση του, θα πρέπει να εξετάσει τη λήψη συμπληρωμάτων με 250 mg EPA και DHA με τη μορφή ιχθυελαίων ή μικροφύκη (έκδοση για vegans). Δυστυχώς, η κατανάλωση καρύδια ή λιναρόσπορο (επίσης πλούσια σε τα προαναφερθέντα οξέα) από μόνη της δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική όσο η κατανάλωση των αλιευτικών προϊόντων. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα Ακούω συχνά ότι οι άνθρωποι με τη νόσο του Lyme αποφυγή της λακτόζης στη δίαιτα τους. Είναι σωστό αυτό; Ας ξεκινήσουμε με το τι λακτόζη είναι στην πραγματικότητα. Η λακτόζη είναι το σάκχαρο του γάλακτος, χημικά που παράγονται από τον τύπο C12H22O11. Η δομή αυτή δείχνει ότι είναι δισακχαρίτης και αποτελείται από γαλακτόζη και γλυκόζη. Πού σάκχαρο του γάλακτος συμβεί; • Το αγελαδινό / πρόβειο / κατσικίσιο γάλα • Χώρα τυρί • Τα γιαούρτια • Βουτυρόγαλα • Kefirs • Κρέμα Από την άλλη πλευρά, θα βρείτε μια αμελητέα ποσότητα σε σκληρά τυριά, τα κουάρκ και φέτα τυριά. Σε όλο τον κόσμο, σχεδόν το 75% των ανθρώπων μπορεί να έχουν πρόβλημα πέψης αυτό δισακχαρίτης. Στις Ασιατικές χώρες, το ποσοστό αγγίζει το 100%, ενώ στην Πολωνία είναι τόσο υψηλό όπως 40%. Είναι ενδιαφέρον ότι, η δυσανεξία στη λακτόζη εξελίσσεται με την ηλικία έχουμε την πιο λακτάσης (lactose digesting enzyme) στην παιδική ηλικία. Ωστόσο, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, επίσης, τα καταφέρνει καλά με την πέψη και στην ενήλικη ζωή. Επιπλέον, συχνά τα άτομα με πεπτικά προβλήματα δεν αναφέρουν προβλήματα με το στομάχι με μια μόνο δόση του 5-10g (ένα ποτήρι γάλα, ένα μικρό γιαούρτι ή ένα κιλό τυρί φέτα). Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που διατίθενται σήμερα σε σούπερ μάρκετ αφήνει πολύ από το επιθυμητό από την άποψη της ποιότητας. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι συχνά "υποστηρίζεται" με πολλά συντηρητικά, τα πυκνωτικά και ενισχυτικά. Έτσι, αν έχετε οποιαδήποτε προβλήματα του πεπτικού συστήματος μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων (αέρια, μετεωρισμός, πόνος) αποβάλτε τα προϊόντα του είναι πλούσια σε λακτόζη από τη διατροφή σας. Ωστόσο, εάν δεν αισθάνεστε καμία ενόχληση και δεν θέλετε να το δώσει, να θυμάστε να επιλέξετε τα προϊόντα που είναι τόσο μικρό επεξεργασία όσο το δυνατόν και να έχουν τη μικρότερη σύνθεση. Ενδιαφέρον γεγονός: Η πλήρης απουσία του γάλακτος ζάχαρη η δίαιτα για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει σε μια σταδιακή παύση παραγωγής του ενζύμου λακτάση, το οποίο είναι υπεύθυνο για την πέψη. Αυτό σημαίνει ότι αν έχουμε αυτή τη στιγμή δεν αισθάνονται καμία ενόχληση μετά την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, μετά από μια μεγαλύτερη περίοδο της δεν τρώει, μπορεί να μην επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση και να αισθάνονται δυσφορία. Αυγά Τα αυγά καταναλώνονται σε ποσότητες περίπου 4-6 ανά εβδομάδα, δεν θα πρέπει να φέρει αρνητικές συνέπειες για την υγεία. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι μια πηγή της χοληστερόλης στη διατροφή. 1 αυγό (για 55g) υπάρχει 200mg χοληστερόλης. Τι είναι περισσότερο, τα αυγά επιρροή μεταγευματική οξείδωση της χοληστερόλης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να μειώσουν το επίπεδο της LDL "κακή χοληστερόλη" έως και 4 ώρες μετά το γεύμα. Θα πρέπει, συνεπώς, να θυμάστε να μην υπερβαίνει το ανωτέρω τμήμα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Όσπρια Μπορεί να συναντήσετε συχνά τη δήλωση ότι φυτικής πρωτεΐνης δεν είναι πλήρης. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο εν μέρει αλήθεια. Σχεδόν κάθε φυτικό προϊόν περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Διαφέρουν μόνο κατ ' αναλογία. Μια επίδραση όπως την πρωτεΐνη συμπληρωματικότητα αξίζει να αναφερθεί εδώ. Αυτό είναι ο συνδυασμός και αρκετές φυτικές πηγές πρωτεΐνης, τα οποία έχουν διαφορετικά σύνολα των αμινοξέων, έτσι ώστε ένα πλήρες προϊόν έχει δημιουργηθεί. Δεν κάνει καμία διαφορά στο σώμα μας, αν έχουμε λάβει όλα τα αμινοξέα από ένα ή πολλά προϊόντα. Ως εκ τούτου, αρκεί να συνδυάσουμε τα όσπρια με ξηρούς καρπούς και όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, θα πρέπει να παρέχονται. Ένα άλλο ισχυρισμό προς τα όσπρια είναι η φτωχότερη απορρόφηση. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η διαφορά μεταξύ των απορροφητικότητα από το κρέας και τα όσπρια δεν είναι τόσο μεγάλη όσο να συσκοτίσει τα πλεονεκτήματά τους. Απορροφητικότητα είναι αναλογικά 90% και 80%. Όσπρια περιλαμβάνουν: φακές, ρεβίθια, φασόλια ή τόφου. Εκτός από πηγή πρωτεΐνης, είναι επίσης η επιρροή του εντερικού μικροβιώματος. Αυτό οφείλεται στο ποσό των ινών και αντιοξειδωτικών (συχνά πολύ υψηλότερη από ό, τι σε φρέσκα λαχανικά ή φρούτα). Γιατί θα πρέπει να απορροφούν τα περισσότερα όσπρια πριν το μαγείρεμα; Κάποτε ήρθε σε πληροφορίες που όσπρια είναι εμποτισμένο, επειδή έχουν μια τοξική ουσία τους και με εμβάπτιση τους ξεφορτωθούμε. Ο σκοπός της ενυδατώνοντας τα φασόλια, τα ρεβίθια ή τα μπιζέλια είναι μόνο να μειώσει σημαντικά το χρόνο μαγειρέματος. Κατά τη διάρκεια του μουλιάσματος, ενεργοποιώντας φυσικά ένζυμα τους, όπως οι ουσίες πηκτίνη και άλλους πολυσακχαρίτες παρούσα στα τοιχώματα των κυττάρων και είναι υπεύθυνη για την ακαμψία της δομής του λοβοφόρα φυτά αρχίζουν να αποσυντίθενται. Τι είναι περισσότερο, αν χύσει το νερό από πάνω τους μετά το μούλιασμα και τα μαγειρεύετε σε φρέσκο νερό, θα αποφύγουν σε μεγάλο βαθμό μετεωρισμός – ένα άλλο πρόβλημα που τους λάτρεις του κρέατος διαμαρτύρονται για. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρόνο, μπορείτε επίσης να αγοράσετε τα φασόλια ή τα ρεβίθια από ένα βάζο. Η διατροφική αξία των προϊόντων αυτών είναι πολύ παρόμοια και δεν θα επηρεάσουν σημαντικά τη διατροφή σας. ΤΟ ΦΑΣΌΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΎΔΙ ΕΠΙΚΌΛΛΗΣΗ Συστατικά: • 2 φλιτζάνια βρασμένα φασόλια • 1 λεμόνι • 4-5 κουταλιές της σούπας τανίνη επικόλληση • μερικές κουταλιές της σούπας νερό από το μαγείρεμα τα φασόλια • 2 κρεμμύδια • χούφτα καρύδια ανακαρδιοειδών συν μερικά για πασπάλισμα • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο • πρέζα αλάτι • 2 σκελίδες σκόρδο • μερικές κουταλιές της σούπας νερό για να αποκτήσει την επιθυμητή συνοχή Προετοιμασία: Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και τα τηγανίζουμε με μερικές κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μουλιάζουμε τα φασόλια σε μια νύχτα και cook (ή χρησιμοποιήστε τα βάζα έκδοση). Μουλιάζουμε τα κάσιους σε 1 ποτήρι νερό για 4-6 ώρες. Βάλτε τα φασόλια, εμποτισμένο κάσιους, τηγανητά κρεμμύδια, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το νερό, τη φλούδα του σκόρδου, το αλάτι σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα. Αν η πάστα είναι πολύ παχύ, προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας νερό. Βάλτε σε ένα μπολ και σερβίρουμε (μπορείτε να διακοσμήσετε την πάστα με τα κάσιους και σουσάμι). 4. Το ΑΛΚΟΌΛ Το αλκοόλ είναι μια τοξίνη που και λόγω το λόγο αυτό συνιστάται να μειώσει την κατανάλωση στο ελάχιστο. Όπως ζάχαρη, υποστηρίζει το σχηματισμό του μυκητιάσεις και επιδεινώνει τη φλεγμονή. Επιπλέον, επιβάρυνση του ήπατος, η οποία συχνά εργάζεται σκληρά, ούτως ή άλλως, πλένει έξω ηλεκτρολύτες και έχει αρνητική επίδραση στο νευρικό σύστημα και την καρδιά. Στην περίπτωση των ατόμων που πάσχουν από τη νόσο του Lyme μπορεί συχνά να επιδεινώσει τα συμπτώματα και να τους κάνει να νιώθεις καλά! Τι γίνεται με ξηρό κόκκινο κρασί; Μετά από όλα, ο καθένας έχει ακούσει ότι είναι υγιείς και ένα ποτήρι σίγουρα θα έχουν ευεργετική επίδραση στο σώμα σας. Οφείλουμε αυτή την δήλωση η ρεσβερατρόλη αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο κρασί. Έχει μια θετική επίδραση στο σώμα, μειώνοντας τη συσσώρευση των αιμοπεταλίων. Ωστόσο, οι μελέτες δείχνουν ότι θεραπευτικές δόσεις ρεσβερατρόλης, δεν μπορεί να επιτευχθεί από ποτά ή ακόμη και από το φαγητό. Για να αποκτήσετε μια ευεργετική επίδραση στην υγεία, θα πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα από 500 λίτρα ξηρό κόκκινο κρασί. Είναι, επομένως, προτείνεται να αποκλείσει εντελώς το αλκοόλ από τη νόσο του Lyme ασθένεια διατροφή. 5. Τα ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΆ Τα προβιοτικά είναι ζωντανά καλλιέργειες βακτηρίων και ζύμης που υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα προβιοτικά βελτιώνουν την συμπίεση του εντέρου, προστατεύει από τα επιβλαβή βακτηρίδια, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην περίπτωση της αντιβιοτικής θεραπείας. Φυσικά θα τα βρείτε σε: • Αγγούρι και λάχανο τουρσί • Kombucha (επίσης γνωστό ως τσάι μανιτάρι) • Kvass • Κεφίρ • Βουτυρόγαλα • Φυσικό γιαούρτι • Παντζάρι προζύμι ΠΑΝΤΖΆΡΙ ΠΡΟΖΎΜΙ ΜΕ ΤΖΊΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΔΈΑ ΓΑΡΎΦΑΛΛΟ Συστατικά: - 1 κιλό παντζάρια - μερικές σκελίδες σκόρδο - 2l νερό - 6-8 σκελίδες - μπαχάρι - 2-4cm το φρέσκο τζίντζερ - 2-4 φύλλα δάφνης - 1 κουταλιά της σούπας αλάτι ανά 1 λίτρο νερό Προετοιμασία: Ξεφλουδίστε το σκόρδο και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Κόψτε το τζίντζερ σε λεπτές φέτες. Βράζουμε το νερό, το ανακατεύουμε με το αλάτι και το να κρυώσει. Πλένουμε τα παντζάρια, τα ξεφλουδίζουμε λεπτές και κόψτε σε χοντρές φέτες. Να οργανώσει τους στο βάζο εναλλάξ με τα μπαχαρικά και το σκόρδο. Ρίχνουμε το νερό, έτσι ώστε όλα τα παντζάρια είναι καλά καλύπτονται. Αν επιπλέουν στην επιφάνεια, πιέστε τα προς τα κάτω με ένα πιάτο. Καπάκι στο βάζο και το αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό μέρος για περίπου 5-10 ημέρες. 6. Το ΚΟΛΛΑΓΌΝΟ Το κολλαγόνο είναι εξαιρετικά σημαντική για τη θεραπεία της νόσου του Lyme. Το κλειδί εδώ είναι να κατανοήσουμε ότι Borellia βακτήρια έχουν μια υψηλή συγγένεια για το κολλαγόνο δομές. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό το βακτήριο πάντα θα στοχεύσει αρχικά οι δομές αυτές, γιατί αυτοί είναι που θα του εξασφαλίζουν τα τρόφιμα. Έτσι, υπάρχει μια αντίδραση εδώ: ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΌΝΟ ΖΗΜΙΆ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΠΕΡΙΟΧΉ (π. χ. ΜΙΑ ΚΟΙΝΉ) ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΊΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΆΤΩΝ Γι ' αυτό είναι τόσο σημαντικό να φροντίζουμε την σωστή ποσότητα. Συμπληρώματα που προτείνονται εδώ, αλλά να θυμάστε ότι μπορούμε επίσης να πάρετε το κολλαγόνο από τα τρόφιμα. Φυσικές πηγές του κολλαγόνου: • Ζελατίνη • Ζελέ (γλυκά και αλμυρά) • Τα ζωικά παραπροϊόντα σφαγίων, π. χ. συκώτι • Χοιρινό κότσι, brawn Δυστυχώς, προϊόντα πλούσια σε κολλαγόνο συχνά μας παρέχει με πολλή ζάχαρη ή να αυξήσει το επίπεδο της LDL "κακή" χοληστερόλη. Ως εκ τούτου, δεν συνιστάται να καταναλώνουν πολλά. Μια καλή επιλογή εδώ θα είναι το ζωμό και τα διάφορα είδη των οστών ζωμούς. ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΌΝΟ ΖΩΜΌ Συστατικά: - Οστά/σφάγια ζώων – 1-2 kg - Μηλόξυδο – 2 κουταλιές της σούπας - Νερό – 3-4 l - Σούπα με χόρτα – 1 μερίδα - Μπαχαρικά (δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι) Προετοιμασία: 1. Πλύνετε τα οστά και τοποθετήστε τα σε μια μεγάλη κατσαρόλα. 2. Προσθέστε το νερό και το ξύδι. 3. Φέρεται σε βρασμό, στη συνέχεια, μειώστε τη θερμότητα/εστία σε χαμηλή. Αφαιρέστε τον αφρό. 4. Μετά το μαγείρεμα για περίπου 2 ώρες, προσθέστε τα καθαρισμένα και πλυμένα λαχανικά και μπαχαρικά. 5. Βράζουμε για όσο το δυνατόν περισσότερο (περίπου 6-8 ώρες). Το νερό θα πρέπει να "φούσκα" – όχι βραστό. 6. Σουρώνουμε το υγρό από τα οστά και τα λαχανικά. 7. Όταν κρυώσει, το ζωμό θα πρέπει να έχουν τη συνοχή της ζελατίνας. 8. Ο ζωμός μπορεί να αποθηκευτεί για περίπου 5 ημέρες στο ψυγείο ή 3-4 μήνες στην κατάψυξη. 7. ΕΝΥΔΆΤΩΣΗ Το σώμα μας αποτελείται από νερό σε ποσοστό περίπου 60%, οπότε δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι το νερό συμμετέχει σε όλες σχεδόν τις διεργασίες στο σώμα. Η νόσος του Lyme βαριά βάρη το σώμα μας με τοξίνες. Πίνοντας μεγάλες ποσότητες νερού αυτόματα καθαρίζει το σώμα από αυτές τις τοξίνες και να παρέχει μια φυσική αποτοξίνωση. Αφυδάτωση, από την άλλη πλευρά, οδηγεί σε αποθήκευση τοξικών ουσιών στους ιστούς και τα κύτταρα. Οπότε πόσα υγρά να πίνετε την ημέρα; Προτείνεται ότι οι γυναίκες πρέπει να πίνουν 1,5 λίτρα και τους άνδρες και 2 λίτρα νερό, αλλά αυτό είναι πολύ ανακριβής. Θα πρέπει ένα άτομο 100kg ποτό το ίδιο ποσό ως 50kg πρόσωπο για να ενυδατώσει το σώμα; Μια πιο ακριβής τιμή είναι, επομένως, να υποθέσουμε ότι οι ενήλικες θα πρέπει να καταναλώνουν 33ml υγρών για κάθε κιλό σωματικού βάρους. Τι σημαίνει η λέξη "υγρά" σημαίνει; 1. Νερό, φυσικά, είναι η πιο επιθυμητή πηγή ενυδάτωσης για το σώμα μας. Είναι καλύτερο να πιει ελαφρώς ζεστό. Μπορείτε να προσθέσετε τα διαφορετικά είδη φρούτα ή λαχανικά για να μας κύπελλο (νερό με αγγούρι και μέντα είναι ένα ιδανικό ποτό για τις ζεστές μέρες). 2. Τσάι – εξαιρετική για το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα. Με μια υποψία πορτοκαλιού, λεμονιού ή γαρίφαλο, θα σας ζεστάνει σε οποιαδήποτε βράδυ του χειμώνα. 3. Καφέ – και υπάρχουν πολλές διαμάχες σχετικά με αυτό. Δεν υπάρχουν πολλές μελέτες σχετικά με την επίδραση της καφεΐνης, ιδιαίτερα καφέ, σχετικά με την πορεία της νόσου Lyme ή τη συν-λοιμώξεις. Ωστόσο, οι μύθοι για τον καφέ είναι όλο και περισσότερο debunked, παρά το γεγονός ότι ήταν σε ανυποληψία για πολλά χρόνια. Παρακάτω είναι μερικά βασικά γεγονότα σχετικά με την κατανάλωση καφέ: - Ο καφές δεν είναι αφυδάτωση, τουλάχιστον όταν καταναλώνεται σε μερίδες περίπου 500mg καφεΐνης/ημέρα. Ένα φλιτζάνι ρόφημα είναι περίπου 60 mg, οπότε η δόση λαμβάνεται ως αφυδάτωση είναι περίπου 6 φλιτζάνια την ημέρα - Δεν leach μαγνήσιο. Ζυθοποιηθεί καφέ έχει περίπου 60 mg καφεΐνης και 7 mg μαγνήσιο (espresso, ακόμη και διπλάσια). Οι μελέτες δείχνουν ότι μετά την κατανάλωση των 400 mg καφεΐνης/ημέρα, θα χάσει μόνο το 4 mg μαγνησίου μέσω των ούρων. - Περιέχει αντιοξειδωτικά (χλωρογενικό οξύ και οι μεταβολίτες του), το οποίο συμβάλει στη μείωση της πίεσης του αίματος ή τη μείωση του οξειδωτικού στρες. Μπορεί συνεπώς να υποτεθεί ότι ο καφές προστατεύει από καρδιακές παθήσεις και μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου (του ήπατος, του λάρυγγα, του δέρματος, του προστάτη). Ως εκ τούτου, δεν βλέπω να υπάρχει αντένδειξη να πίνουν καφέ όταν πάσχουν από τη νόσο του Lyme και συν-λοιμώξεις. Ωστόσο, να θυμάστε ότι κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, κάθε ασθένεια είναι διαφορετικά και ο καθένας έχει ένα διαφορετικό κατώτατο όριο καφεΐνης ανοχή. Ως εκ τούτου, αν έχετε οποιαδήποτε αρνητικά συμπτώματα μετά την κατανάλωση – να σταματήσει να πίνει. 4. Χυμοί είναι η χειρότερη επιλογή. Κατάστημα-αγόρασε χυμοί έχουν πολλή ζάχαρη (μέχρι και 5 κουταλάκια του γλυκού σε 1 ποτήρι).Αυτό συμβαίνει επειδή οι φυτικές ίνες και οι περισσότερες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά βρίσκονται κυρίως στο φλοιό.   8. ΜΠΑΧΑΡΙΚΆ Τα μπαχαρικά είναι το πιάτο συστατικά που προστίθενται σε μικρές ποσότητες για να ενισχύσει τη γεύση και την οπτική έκκληση. Συνειδητοποιούμε ότι τα μπαχαρικά και τα βότανα, επίσης, έχουν πολύτιμες φαρμακευτικές ιδιότητες; Εδώ είναι τα TOP 5 μπαχαρικά: • Κουρκούμη Το κύριο συστατικό που δίνει το μπαχαρικό με κίτρινο χρώμα είναι η κουρκουμίνη. Έχει αντι-φλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει το σώμα, κυρίως το συκώτι από τις τοξίνες. Χάρη στην αύξηση της θερμοκρασίας, του πεπτικού συστήματος και τη μείωση της χοληστερόλης ιδιότητες, η κουρκουμίνη είναι, επίσης, χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής. Υπάρχουν πολλές συνταγές όπως το "χρυσό γάλα" που χρησιμοποιούν τις ιδιότητες του κουρκουμά, αλλά το αγαπημένο μου και πιο γρήγορος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε αυτό το μπαχαρικό είναι να προσθέσετε ζωμό. Αυτό δεν θα αλλάξει την υπέροχη γεύση της σούπας, αλλά θα δώσει ένα έντονο, όμορφο χρώμα. • Τζίντζερ Το τζίντζερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την προσθήκη σκόρδου (είναι πολύ δημοφιλής στην κορεατική ή Ταϊλανδέζικη κουζίνα), ενώ το μαγείρεμα ένα δείπνο, καθώς και στο τσάι. Πιθανόν να είναι πιο συχνά χρησιμοποιείται από έγκυες γυναίκες που υποφέρουν από πρωινή ναυτία και τους ανθρώπους που παλεύουν με την ασθένεια κινήσεων. Το τζίντζερ διεγείρει την παραγωγή σάλιου και των γαστρικών υγρών και φέρνει ανακούφιση από τη ναυτία. Χάρη ginerol και τις αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες, χρησιμοποιείται σε πολλές αυτοάνοσες ασθένειες. Αντενδείξεις για τη χρήση του τζίντζερ περιλαμβάνει φλεγμονώδεις παθήσεις του δέρματος και αιμορραγία. Επίσης, θα πρέπει να αποφεύγετε να παίρνετε το βότανο με την ασπιρίνη, καθώς και οι δύο ουσίες έχουν την αραίωση του αίματος ιδιότητες. • Σκόρδο Το σκόρδο έχει αντιπυρετικές ιδιότητες, αλλά το πιο σημαντικό για τη νόσο του Lyme, επίσης, έχει αποτοξινωτική δράση. Βοηθά στην απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων όπως ο μόλυβδος και το κάδμιο από το σώμα. Τι είναι περισσότερο, αφαιρεί τα παράσιτα, όπως τα βακτήρια και μύκητες όπως η Candida albicans, και, επιπλέον, συμβάλλει στην ανάπτυξη της ευεργετικής εντερικής βακτηριακής χλωρίδας. Ως εκ τούτου, παρά τη χαρακτηριστική πικάντικη μυρωδιά, αξίζει να προσθέσουμε σε φαγητό, ποτό, με τη μορφή σιρόπι με λεμόνι ή το ψήσιμο και την προσθήκη επικόλληση (π. χ. φασόλια). • Κανέλα Η κανέλα έχει αντιμυκητιασικές ιδιότητες – αναστέλλει την ανάπτυξη των πρωτόζωα και μύκητες, και να κάνει την πέψη ευκολότερη. Ωστόσο, αξίζει να επιλέγουν τα πιο ακριβά Κεϋλάνη κανέλα από την Κινεζική ισοδύναμο, επειδή έχει μια καλύτερη επίδραση. • Nigella Αν και έχει μόνο να κερδίσει σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, που χρησιμοποιήθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια από τους αρχαίους Αιγυπτίους. Nigella έχει τόσες πολλές ιδιότητες που θα μπορούσε κανείς να γράψει ένα βιβλίο γι ' αυτούς. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία κρυολογήματα, πονόλαιμο, φλεγμονή, αλλεργίες του δέρματος και να ενισχύσει τα μαλλιά. Ωστόσο, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με την κατανάλωση του nigella κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης – μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις της μήτρας. Ωστόσο, κατά την περίοδο του θηλασμού, είναι που αξίζει να συμπεριλάβετε στο μενού και πάλι, δεδομένου ότι έχει μια θετική επίδραση στη γαλουχία. Αν και, όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, τα βότανα μπορεί να μας βοηθήσει στην καταπολέμηση πολλών παθήσεων και ασθενειών όπως η νόσος του Lyme, αξίζει να θυμόμαστε ότι δεν είναι όλα τα μπαχαρικά έχουν θετικές ιδιότητες. Ένα τέλειο παράδειγμα είναι το αλάτι. Παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιείται στις σωστές αναλογίες δεν επηρεάζει το σώμα μας αρνητικά, έχουμε την τάση να πάει πέρα από αυτό. Έχουμε συνηθίσει αλάτι κυριολεκτικά κάθε πιάτο και το προϊόν και δεν έχουμε πλέον αρέσει το φαγητό που δεν είναι αλατισμένο. Το κερασάκι στην τούρτα είναι το όξινο γλουταμινικό νάτριο ή άλλα ενισχυτικά γεύσης που προστίθενται σε πολλά προϊόντα και έχουν τεράστια ποσά αλάτι σε αυτές. Αλάτι σε τέτοιες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει υπέρταση η οποία επηρεάζει πάνω από το 30% του ενήλικου πληθυσμού στην Πολωνία! Επίσης, οδηγεί σε διαταραχές στον μεταβολισμό του ασβεστίου και του φωσφόρου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε οστεοπόρωση και αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του στομάχου. Πολλοί άνθρωποι, επίσης, συνεργάτης αλάτι Ιμαλαΐων, το οποίο είναι συχνά θεωρείται καλύτερη για χρήση λόγω του 84 μέταλλα που περιέχει. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι περιέχει (σύμφωνα με την Μπάρμπαρα Χέντελ και Peter Ferreira) όχι μόνο τα "καλά" τα μέταλλα, αλλά επίσης το πολώνιο και το ράδιο. Μην ανησυχείτε – απλώς σε μικρές ποσότητες (<0.001 ppm/kg). Αλλά μπορεί κανείς να δει εύκολα ότι αυτά τα 84 μέταλλα είναι τίποτα, αλλά ένα τέχνασμα μάρκετινγκ. Επιπλέον, προκειμένου να αναπληρωθούν οι ημερήσιες ανάγκες σε κάλιο με αλάτι Ιμαλαΐων και μόνο, θα πρέπει να φάτε πάνω από 1 kg από αυτό! Η συνιστώμενη ημερήσια δόση του αλατιού είναι μια απλή 5-6g (ένα κουταλάκι του γλυκού), που σημαίνει ότι είμαστε σε θέση να καλύψουμε μας καλίου απαίτηση από 0,5%. Αξίζει να πληρώνουν ακόμη και 10 φορές περισσότερο αλάτι για ένα τέτοιο ποσοστό οι ανάγκες; Ας θυμόμαστε ότι το αλάτι είναι μόνο το αλάτι (NaCl) και θα πρέπει σοβαρά να το περιορίσουμε.   9. ΚΟΚΤΈΙΛ Η νόσος του Lyme συχνά καταστέλλει την όρεξή μας. Πονοκεφάλους, πόνους στις αρθρώσεις ή γενική αδυναμία του σώματος να μας κάνει να μην ποθούν κάθε είδος των τροφίμων. Ωστόσο, το φαγητό είναι απαραίτητο, όχι μόνο για την καταπολέμηση της νόσου, αλλά απλά για να ζήσουν. Είναι το ευχαριστώ για τα τρόφιμα που πρέπει να αποκτήσουν την ενέργεια και τη δύναμη να σηκωθώ από το κρεβάτι κάθε μέρα. Έτσι, τι να κάνουμε, αν δεν έχουμε όρεξη, αλλά θέλουμε να στηρίξουμε την ασυλία μας μέσω της διατροφής. Η ιδανική λύση θα ήταν κοκτέιλ. Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το μενού μας με τα υγρά γεμάτο αντιοξειδωτικά (σε ξηρό και γλυκό έκδοση). Με αυτό τον τρόπο θα "λαθραία" βασικές διατροφικές αξίες στο σώμα. Αλμυρά ντομάτα κοκτέιλ: Συστατικά: - 1 ντομάτα - 1 κλωνάρι σέλινο - 1 σκελίδα σκόρδο - 1 καρότο - πρέζα αλάτι Προετοιμασία: Πατήστε όλα τα συστατικά σε ένα αποχυμωτή. Αν η γεύση είναι πολύ πικάντικο, προσθέστε 1 κομμάτι λιαστή ντομάτα. Γλυκό βατόμουρο κοκτέιλ Συστατικά: - 2 κουταλιές της σούπας κριθάρι χόρτο - 1 φλιτζάνι γάλα (εγκαταστάσεις ή αγελαδινό γάλα) - 1 μήλο - 1 κουταλάκι του γλυκού goji μούρα - 1 χούφτα βατόμουρα Προετοιμασία: Βράζουμε στην κατσαρόλα το κριθάρι με τα βατόμουρα σε ένα ποτήρι νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το γάλα, το μήλο κομμένο σε μικρά κομμάτια και τα βατόμουρα και ανακατέψτε. 10. ΕΠΙΣΚΌΠΗΣΗ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΊΣ ΔΊΑΙΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΊΑ ΤΗΣ ΝΌΣΟΥ ΤΟΥ LYME Candida διατροφή Μια κοινή θεραπεία για τη νόσο του Lyme είναι αντιβιοτική θεραπεία. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι συχνά η αιτία για την ανάπτυξη της μυκητιάσεις που μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία σας και τη ζωή σας. Γι ' αυτό είναι τόσο σημαντικό (ειδικά λαμβάνοντας ένα αντιβιοτικό), για να ακολουθήσει συγκεκριμένους κανόνες μυκητιάσεις πρόληψης, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής. Η βασική αρχή αυτής της τάσης είναι να αποφύγετε τα προϊόντα που οδηγούν σε αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Σε μια τέτοια δίαιτα είναι απολύτως αναγκαία για να αποφευχθεί φρούτα, χυμούς, ψωμί, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, μαγιά και όλα τα προϊόντα που μπορεί να είναι ένα μέσο για την ανάπτυξη της ζύμης. Ωστόσο, αυτή η διατροφή είναι πολύ αυστηρή και συχνά ανεπαρκής, διότι αποκλείει μια μεγάλη ομάδα προϊόντα πλούσια σε, για παράδειγμα, διαιτητικές ίνες. Προϊόντα όπως το ψωμί ολικής αλέσεως, ζυμαρικά ή πλιγούρι δεν πρέπει να εξαιρεθούν από το μενού μας. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε σχετικά με το φυσικό γιαούρτι, καρύδια, ωμά λαχανικά, μη εξευγενισμένα έλαια, ψάρια, τουρσιά και τα όσπρια. Μπαχαρικά όπως ο κουρκουμάς, ρίγανη, δεντρολίβανο, κορίανδρο και κανέλα Κεϋλάνης επίσης, θα λειτουργήσει καλά εδώ. Μόνο όταν καντιντίαση είναι η διάγνωση (όταν υπάρχει μια υπερανάπτυξη της Candida albicans, μαγιά στέλεχος το οποίο φυσιολογικά εμφανίζεται στο πεπτικό σύστημα και υπάρχει διαταραχή μας εντερική μικροχλωρίδα), θα πρέπει να σκεφτούμε εναλλακτικές μεθόδους διατροφής θεραπεία. Δίαιτα Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο κοινό τρόπο διατροφής για άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Lyme. Βάζοντας το σώμα σε μια κατάσταση κέτωση σημαίνει ότι αντί να παίρνουμε ενέργεια από τα σάκχαρα, το σώμα μας παίρνει από λίπη. "Keto δίαιτα" σημαίνει την εξάλειψη των υδατανθράκων υπέρ των λιπών. Αυτό είναι γραφτό να ανακουφίσει το άγχος για τα έντερα και να βελτιώσει το νευρικό σύστημα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι δεν είναι όλα τα λίπη είναι "καλή". Επιθυμητή πηγές λιπαρών είναι τα ψάρια, τα καρύδια, το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, σπόρους ή σπόρους. Ωστόσο, στο διαδίκτυο και σε διάφορες εκδόσεις προτείνουμε αυτό το τρόπο διατροφής, οι συνταγές πλούσιες σε κορεσμένα ("κακά" λίπη) βασιλεύουν. Αυτά περιλαμβάνουν το μπέικον, το τυρί μασκαρπόνε ή το λαρδί. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μια δίαιτα θα πρέπει να συνιστάται για τους ανθρώπους των οποίων τα μιτοχόνδρια έχουν εξαντληθεί και υπάρχουν μπλοκαρίσματα σε μεταβολικές οδούς που μπορεί να συμβαίνουν στο σώμα μολυνθεί με Borrelia spirochaetes. Διατροφή διατήρηση του σώματος είναι φυσιολογικό επίπεδο του pH Αύξηση της οξύτητας του σώματος. Πιθανόν να έχετε συναντήσει αυτή η φράση, περισσότερο από μία φορά σε συμπλήρωμα διαφημίσεις, βιβλία ή μέσω άλλων μέσων μαζικής ενημέρωσης κανάλια. Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι το σώμα μας έχει διαφορετικό pH επίπεδα, ανάλογα με την τοποθεσία. Από αλκαλικό σε παγκρέατος χυμός, μέσα από ουδέτερη σε αίμα, σε έντονα όξινο στομάχι χυμό. Ωστόσο, όλες αυτές οι αξίες είναι γενικά συμπιεσμένο σε "pH του σώματός μας", το οποίο σημαίνει συγκεκριμένα, το pH του αίματος και η τιμή του είναι μεταξύ 7.35 και 7.45. Αν θέλουμε να αλλάξουμε αυτήν την τιμή με τη διατροφή μας, είμαστε σε θέση να μεταφέρουμε αυτό το δείκτη από 0.01 0, 02 μονάδες. Έτσι μπορείτε να δείτε ότι είναι αμελητέα επιρροή. Ναι, με τη διατροφή μας μπορεί να επηρεάσει το pH των ούρων μας από όσο 1.2 μονάδες, αλλά το όριο του pH επίπεδο είναι της τάξης του 4,6-7.9 το οποίο σημαίνει ότι με τόσο μεγάλη διαφορά η διατροφή σας δεν είναι ο βασικός παράγοντας. Μια διατροφή πλούσια σε αλκαλική που σχηματίζουν προϊόντα που θα μας φέρουν πολλά οφέλη, μέσα από την αύξηση της προσφοράς των λαχανικών και των φρούτων. Ωστόσο, είναι πραγματικά αξίζει τον αποκλεισμό από τη διατροφή μας όξινα προϊόντα, όπως τα ψάρια ή τα καρύδια, τα οποία είναι πηγές των πολύτιμων ωμέγα-3 λιπαρά οξέα; 11. ΣΥΜΠΕΡΆΣΜΑΤΑ Στο διαδίκτυο και σε πολυάριθμες δημοσιεύσεις θα βρείτε πολλές συμβουλές για το πώς να υποστηρίξει τη θεραπεία της νόσου του Lyme μέσω της διατροφής. Με τόσο αντιφατικές πληροφορίες πρέπει να προσεγγίζεις τα πάντα με το λόγο. Η νόσος του Lyme είναι μια ασθένεια που διαρκεί μήνες και μερικές φορές χρόνια για να επουλωθούν. Ως εκ τούτου, μια διατροφή που δεν θα πρέπει να είναι ένα μαρτύριο, ή μια τιμωρία για σας. Τι είναι περισσότερο, να θυμάστε ότι κάθε σώμα είναι διαφορετικό, κάθε βακτήριο Borrelia θα συμπεριφέρονται διαφορετικά ανάλογα με το σώμα και θα δώσει διαφορετικά συμπτώματα. Ως εκ τούτου, το μενού θα πρέπει να επιλεγεί μεμονωμένα. Μόνο προσαρμογή να μας ασθένεια και οι προτιμήσεις μας θα φέρει τα μέγιστα αποτελέσματα. Ορισμένες κοινές συμβουλές για το πώς να βοηθήσει το σώμα σας να καταπολεμήσει τα βακτήρια και να μην τρελαθώ: • Βάση τη διατροφή σας σε τρόφιμα υψηλής ποιότητας. Τρώτε άφθονα λαχανικά, τα φρούτα, το καλής ποιότητας λίπη, τα φυσικά προβιοτικά, ολικής αλέσεως υδατάνθρακες, εισάγουν ζωμοί στη διατροφή σας και να αποκλείσει ζάχαρη ή αλκοόλ. • Πίνετε άφθονο νερό. • Εξάλειψη προϊόντων που είναι επιβλαβή για εσάς. Αν αισθανθείτε αδιαθεσία, υπνηλία ή πρησμένο, να περιορίσει την πρόσληψη σας. Μάθετε να ακούτε το σώμα σας. • Σκεφτείτε τη διατροφή σας ως επιλογή, δεν είναι μια τιμωρία. Η δίαιτα που θα επιλέξετε έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει την καταπολέμηση της νόσου, αλλά και να σας διδάξει σχετικά με τη σωστή, υγιεινή διατροφή, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως μια "από-έως". • Σκέψου θετικά. Το μυαλό μας είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο που μπορεί να κάνει θαύματα. 12. ΑΝΑΦΟΡΈΣ: Agnieszka Godek: "Σύγχρονες μέθοδοι θεραπείας της νόσου Lyme με συν-λοίμωξη (αντιβιοτικά, διατροφή)" Bordoni, Alessandra, et al: "τα Γαλακτοκομικά προϊόντα και τη φλεγμονή: Μια ανασκόπηση των κλινικών στοιχείων." Κάρσον, Jo Ann S., et al: "Διαιτητικής χοληστερόλης και του καρδιαγγειακού κινδύνου: μια επιστημονική συμβουλευτική από το American Heart Association." Ciborowska H., Rudnicka Α., "Διαιτολογίας-διατροφής του υγιούς ή ασθενούς ατόμου", Diez-Σαμπέδρο, Ana, et al. "Μια δίαιτα ελεύθερη γλουτένης, δεν αποτελεί κατάλληλη επιλογή χωρίς ιατρική διάγνωση." Η έλλη, et al: "Διάγνωση της γλουτένης που σχετίζονται με διαταραχές: κοιλιοκάκη, η αλλεργία στο σιτάρι και μη κοιλιακή ευαισθησία στη γλουτένη." Tomasz Lesiów: "Η επιρροή του καταναλώνοντας υπερβολικές ποσότητες από απλά σάκχαρα και τα επεξεργασμένα τρόφιμα για την ανάπτυξη του συστηματικές μυκητιάσεις και την ερωτηθέντων γνώσεις σχετικά με το θέμα" Φίλντινγκ, Christopher J., et al: "Επίδραση της διαιτητικής χοληστερόλης και λίπους κορεσμός στις λιποπρωτεΐνες του πλάσματος σε μια εθνοτική πολυμορφία του πληθυσμού του υγιείς νέους άνδρες." https://www.nik.gov.pl/aktualnosci/nik-o-stosowaniu-antybiotykow-w-nbsp-hodowli-zwierzat-w-nbsp-woj-lubuskim.html?fbclid=IwAR3VgYOR8yjjb0POUnjAVPVFhdmgenwZbMR4aws1F1SQmHTCw3g2TaUVSb4 Huang, Jiaqi, et al: "Συσχέτιση μεταξύ φυτικών και ζωικών πρωτεϊνών και συνολικά και να προκαλέσει θνησιμότητα." Jones, Amy L: "Η δίαιτα ελεύθερη γλουτένης: Μόδα ή ανάγκη;" Κ. Nieber: "επιδράσεις στην Υγεία του καφέ". Kynast-Θύελλες, Μάσεϊ: "Επίδραση της καφεΐνης στον κιρκαδικό έκκριση των ούρων σε ασβέστιο και μαγνήσιο". Leonardi, η Μικέλα, et al: "Η εξέλιξη της λακτάσης επιμονή στην Ευρώπη. Μια σύνθεση από αρχαιολογικά και γενετικά στοιχεία." Mozaffarian, Dariush, Eric B. Rimm: "Ψάρια πρόσληψη, τους μολυσματικούς παράγοντες και την ανθρώπινη υγεία: εκτίμηση των κινδύνων και τα οφέλη." Rafał Nazarewicz: "οι Συνέπειες της υψηλής σε λιπαρά ketogenic δίαιτες" Ρις, et al. : "Μη κοιλιοκάκη γλουτένη/σιτάρι ευαισθησία (NCGS)-ΜΙΑ απροσδιόριστη επί του παρόντος διαταραχή χωρίς να επικυρώνονται τα διαγνωστικά κριτήρια και άγνωστα επικράτηση." Sabine πόλη: Weiskirchen, Ralf Weiskirchen: "η Ρεσβερατρόλη: Πόσο Κρασί Πρέπει να πίνουμε για να Μείνετε Υγιείς;" https://mir.gdynia.pl/ocena-narazenia-konsumentow-ryb-na-szkodliwe-dzialanie-zanieczyszczen/ Η σόφι. Χ. Δολοφόνος, Andrew K. Blannin , Asker Ε. Jeukendrup: "Καμία ένδειξη Αφυδάτωσης με Μέτρια Καθημερινή κατανάλωση Καφέ: Ένα Αντίβαρο σε διασταυρούμενη Μελέτη σε μια Ελεύθερη Διαβίωση του Πληθυσμού". Stephen Χάροντ Buhner: "Η φυσική θεραπεία της νόσου του Lyme και τη συν-λοιμώξεις – χλαμυδίωση και spotted πυρετός rickettsioses Δεύτερη έκδοση, αναθεωρημένη, εκτεταμένη, ενημερώθηκε." Γουίλετ, Walter C., και David S. Ludwig: "το Γάλα και την υγεία."
Product added to wishlist
Product added to compare.