Choose a searcher

Μπαρτονέλα

Βότανα για Bartonella - Φυσική Θεραπεία της Bartonellosis

Βότανα για Bartonella

 

Η Bartonella είναι μια από τις πιο συχνές συν-λοιμώξεις της νόσου του Lyme. Όπως το Borrelia, μεταδίδεται συνήθως με τσιμπούρια. Η Bartonella προκαλεί μια ασθένεια που ονομάζεται Bartonellosis.

Με την παρουσία αυτών των δύο λοιμώξεων, τα συμπτώματα επιδεινώνονται, ειδικά όταν εμπλέκεται το κεντρικό νευρικό σύστημα. Τα συνήθη συμπτώματα της βαρτονέλλωσης είναι: χαμηλός πυρετός ή πτώση της θερμοκρασίας, περιοδικά συμπτώματα όμοια με γρίπη, χρόνια κόπωση, διογκωμένοι λεμφαδένες (συχνά διαλείπουσες), ανώμαλη αίσθηση του δέρματος, ευαίσθητα υποδόρια οζίδια κατά μήκος των άκρων, βλατιδώδη εξανθήματα, κόκκινα ή μπλε διαμήκη εξανθήματα (μερικές φορές παρόμοια με ραγάδες), αίσθημα καύσου, ειδικά στα πέλματα ή τσούξιμο, υπεραισθησία, πονοκέφαλοι, προβλήματα με τα μάτια, πόνος στα μάτια, προβλήματα ύπνου, εναλλαγές διάθεσης, γνωστική εξασθένηση, νευρικότητα, άγχος, ευερεθιστότητα, καταθλιπτική συμπτώματα.

 

Φυσική Θεραπεία της Βαρτονέλλωσης

 

Πολλά βότανα είναι πολύ αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της Bartonellia (Bartonellosis). Ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυτικά πρωτόκολλα για τη θεραπεία αυτής της λοίμωξης είναι το πρωτόκολλο Buhner για τη Bartonella. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό το πρωτόκολλο, το βιβλίο του Stephen Harrod Buhner «Healing Lyme Disease Coinfections: Complementary and Holistic Treatments for Bartonella and Mycoplasma».

Η φυσική θεραπεία της Bartonellosis λαμβάνει υπόψη τόσο την αντιβακτηριακή δράση, αλλά επίσης διαταράσσει τις ζωτικές λειτουργίες των βακτηρίων στο σώμα, προστατεύει τους ιστούς και τα όργανα που μολύνει, αναστέλλει τον καταρράκτη κυτοκίνης και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Βότανα που παρουσιάζουν ισχυρή αντιβακτηριδιακή δράση κατά της Bartonella είναι: Houttuynia, Isatis και Alchornea cordifolia. Ο Buhner συνιστά τη χρήση αυτών των βοτάνων ως μείγμα. Το προϊόν AHI Herbal Mix είναι ένα έτοιμο μείγμα από αυτά τα τρία βότανα στις αναλογίες που προτείνει η Buhner.

Η Bartonella παρουσιάζει ισχυρή συγγένεια με δύο δομές στο σώμα: τα ενδοθηλιακά κύτταρα και τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Η Bartonella, αφού εισέλθει στον οργανισμό του ξενιστή, κυκλοφορεί στην κυκλοφορία του αίματος του ξενιστή για περίπου 3-4 ημέρες και στη συνέχεια κατοικεί στην κύρια θέση, που είναι τα ενδοθηλιακά κύτταρα των αιμοφόρων αγγείων. Στη συνέχεια, μετά από λίγες μέρες, τα βακτήρια φτάνουν στα ερυθροκύτταρα (ερυθρά αιμοσφαίρια), όπου και πολλαπλασιάζονται. Με την επίθεση στα ερυθρά αιμοσφαίρια, η Bartonella έχει επίσης πρόσβαση στην αίμη, η οποία εξασφαλίζει την επιβίωσή της. Διαχωρίζοντας την αίμη στα συστατικά της μέρη, μπορεί να λάβει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, συμπεριλαμβανομένου του σιδήρου.

Η προστασία του ενδοθηλίου και των ερυθρών αιμοσφαιρίων από την εισβολή Bartonella είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για την επιτυχή θεραπεία. Η διατήρηση αυτών των δομών είναι απαραίτητη για να διαταραχθεί η ικανότητά του να τρέφεται και να πολλαπλασιάζεται. Η Bartonella από μόνη της δεν μπορεί να παράγει τα θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για την επιβίωση. Με την παρέμβαση σε αυτούς τους παράγοντες, η εξάπλωση της μόλυνσης θα ανασταλεί.

Για να προστατεύσει το ενδοθήλιο, ο Buhner χρησιμοποίησε ιαπωνικό knotweed, EGCG και L-αργινίνη στο πρωτόκολλό του.

Το Sida acuta, από την άλλη πλευρά, θα προστατεύσει τα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Στο πρωτόκολλό του για την Bartonella, ο Buhner εστιάζει επίσης στην προστασία οργάνων. Για την προστασία της καρδιάς, ο Buhner συνιστά το Hawthorn, για την προστασία του ήπατος - Milk Thistle, και για την προστασία του λεμφικού συστήματος και της σπλήνας - Red root.

Το Buhner περιλαμβάνει επίσης βότανα που αναστέλλουν τον καταρράκτη των κυτοκινών. Η αναστολή του καταρράκτη κυτοκινών που προκαλείται από τη Bartonella είναι απαραίτητη για την αναστολή του πολλαπλασιασμού των βακτηρίων και τη διακοπή της βακτηριακής διατροφής. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό θα μειώσει ή ακόμα και θα σταματήσει τα περισσότερα συμπτώματα που προκαλούνται από τη μόλυνση. Τα βασικά βότανα για τη Bartonella που αναστέλλουν τον καταρράκτη των κυτοκινών είναι το ιαπωνικό knotweed και το Cordyceps, αλλά και η συμπλήρωση με EGCG.

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι επίσης πολύ σημαντική για την επιτυχή θεραπεία της Bartonella. Όσο πιο αδύναμο είναι το ανοσοποιητικό σύστημα, τόσο πιο σοβαρή είναι η μόλυνση και, κατά συνέπεια, τόσο πιο σοβαρά είναι τα συμπτώματα. Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι εξίσου σημαντική με την αντιβακτηριακή δράση.

Το Rhodiola rosae (τριαντάφυλλο του βουνού) και το Ashwagandha (ινδικό ginseng, λατινικό Withania somnifera) είναι τα δύο βότανα που τονώνουν το ανοσοποιητικό που προτείνει ο Buhner.


 

  Φίλτρο προϊόντος
Κατηγορίες
Τύπος Προϊόντος
Product added to wishlist
Product added to compare.