Choose a searcher

Χλαμύδια

Φυσική Θεραπεία Χλαμυδίων - Βότανα για Χλαμύδια

Βότανα για χλαμύδια

 

Το Chlamydia pneumoniae είναι ένα gram-αρνητικό βακτήριο, αλλά με ένα κυτταρικό τοίχωμα πολύ πιο άκαμπτο από ό,τι συνήθως βρίσκεται στα gram-αρνητικά βακτήρια.

Τα χλαμύδια είναι μία από τις συν-λοιμώξεις που μεταδίδονται από κρότωνες.

Το Chlamydia pneumoniae επηρεάζει συχνά το αναπνευστικό σύστημα, προκαλώντας πνευμονία (συχνά αναφέρεται ως άτυπη πνευμονία), βρογχίτιδα, λαρυγγίτιδα, φαρυγγίτιδα, ρινίτιδα, ιγμορίτιδα και προκαλεί συμπτώματα άσθματος.

Το Chlamydia pneumoniae είναι πολύ σημαντικό στη διαφορική διάγνωση της νόσου του Lyme καθώς μπορεί να προκαλέσει διαταραχές του νευρικού συστήματος, μυοκαρδίτιδα και αντιδραστική αρθρίτιδα. Τα εξωπνευμονικά συμπτώματα της λοίμωξης από Chlamydia pneumoniae για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι λανθάνοντα και συχνά είναι δύσκολο να αναγνωριστούν.

Η αντιδραστική αρθρίτιδα που προκαλείται από Chlamydia pneumoniae είναι συχνά δύσκολο να διακριθεί από την αρθρίτιδα Lyme. Κατά τη διάρκεια της λοίμωξης από Chlamydia pneumoniae, πρέπει να δοθεί προσοχή και στο σύνδρομο Guillain-Bare. Το σύνδρομο Guillain-Barré είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που προκαλεί οξεία απομυελινωτική φλεγμονή πολλαπλών ριζών, κατά την οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται σε μέρη του περιφερικού νευρικού συστήματος, προκαλώντας μυϊκή αδυναμία και αισθήματα μυρμηκίασης σε διάφορα μέρη του σώματος.

Επιπλέον, το Chlamydia pneumoniae μπορεί να προκαλέσει και άλλα συμπτώματα, όπως: χρόνια κόπωση, αίσθημα καύσου σε διάφορα μέρη του σώματος, παράλυση, εγκεφαλικά, προβλήματα αρτηριακής πίεσης, πονοκεφάλους, άνοια, ψυχική ομίχλη, ψυχικές διαταραχές, πόνους στους όρχεις.

 

Φυσική Θεραπεία Χλαμυδίων

 

Πολλά βότανα είναι πολύ αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των χλαμυδίων. Μία από τις πιο αποτελεσματικές φυσικές μεθόδους θεραπείας των χλαμυδίων με βότανα είναι το πρωτόκολλο Buhner για τα Χλαμύδια από το βιβλίο του Stephen Harrod Buhner "Natural Healing of Lyme Borreliosis and the Coinfections Chlamydia and Spotted Fever Rickettsiosis".

Τα κύρια αντιβακτηριακά βότανα κατά του Chlamydia pneumoniae είναι φυτά που περιέχουν βερβερίνη. Τέτοια φυτά είναι μεταξύ άλλων το Barberry ή το Canadian goldenseal (Goldenseal, Latin Hydrastis canadensis). Το κινέζικο κρανίο (λατινικά Scutellaria baicalensis) παρουσιάζει αντιβακτηριακές ιδιότητες κατά των χλαμυδίων. Ο Buhner συνιστά επίσης τη χρήση βιταμίνης Α. Η ρετινόλη (μεταβολίτης της βιταμίνης Α) αναστέλλει την ικανότητα των χλαμυδίων να μολύνει το ενδοθήλιο και τα επιθηλιακά κύτταρα.

Τα χλαμύδια, όπως και άλλα ενδοκυτταρικά παθογόνα από την ομάδα των λοιμώξεων που μεταδίδονται από κρότωνες, επάγουν τον καταρράκτη κυτοκίνης. Οι κυτοκίνες είναι πληροφοριακά μόρια που διευκολύνουν τη μολυσματική διαδικασία των βακτηρίων και την εξαγωγή θρεπτικών ουσιών από τα κύτταρα-ξενιστές. Επομένως, ο καταρράκτης των κυτοκινών πρέπει να ανασταλεί για να διαταραχθεί η μολυσματική διαδικασία των χλαμυδίων.

Το Salvia miltiorrhiza και το κινέζικο skullcap (Λατινικό Scutellaria baicalensis) είναι τα κύρια βότανα για την αναστολή του καταρράκτη κυτοκινών που προτείνει ο Buhner στο φυσικό του πρωτόκολλο για τη θεραπεία της χλαμυδίωσης.

Τα χλαμύδια παρεμποδίζουν επίσης τις αποκρίσεις και τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος του ξενιστή. Τα χλαμύδια μπορούν επομένως να αναδομήσουν ριζικά το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα με τέτοιο τρόπο ώστε να το προσαρμόσουν προς όφελός του. Ένα δυσλειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα δεν παρατηρεί την απειλή από βακτήρια και δεν καταπολεμά τη μόλυνση. Οι ανωμαλίες στο έργο του ανοσοποιητικού συστήματος συχνά οδηγούν σε αυτοάνοσες διαταραχές. Το απορυθμισμένο ανοσοποιητικό σύστημα αποτελεί πρόβλημα όχι μόνο κατά τη διάρκεια της λοίμωξης, αλλά και μετά το τέλος της θεραπείας, κάτι που θα έχει περαιτέρω συνέπειες. Τα βότανα είναι πολύ αποτελεσματικά στη ρύθμιση των λειτουργιών του ανοσοποιητικού και στην αποκατάσταση της καλής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η πρόταση του Buhner σε αυτή την περίπτωση είναι τρία βότανα: Ashwagandha (ινδικό ginseng, λατινικό Withania somnifera), γλυκόριζα και Cordyceps sinensis. Σύμφωνα με τις συστάσεις του Buhner, αυτά τα τρία βότανα συνιστώνται σε μορφή μείγματος βοτάνων. Το προϊόν ACL Herbal Mix περιέχει έτοιμο εμποτισμένο από Ashwagandha (ινδικό ginseng, Latin Withania somnifera), Cordyceps και γλυκόριζα.

Η προστασία των κυττάρων και των οργάνων που προσβάλλονται από το βακτήριο είναι ένα άλλο αναπόσπαστο μέρος της θεραπείας στα πρωτόκολλα του Buhner. Τα βακτήρια έχουν τρομερή, καταστροφική επίδραση στα όργανα. Η προστασία των οργάνων και των κυττάρων πρέπει πάντα να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος οποιασδήποτε θεραπείας. Το Salvia miltiorrhiza, το Cordyceps sinensis και το Bidens pilosa παίζουν βασικό ρόλο εδώ ως ουσιαστικό μέρος της φυσικής θεραπείας των χλαμυδίων με βότανα.

Η φυσική θεραπεία των χλαμυδίων θα επηρεάσει πλήρως πολλούς μηχανισμούς μόλυνσης. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε βότανα για τα χλαμύδια, θυμηθείτε να διαβάσετε το πλήρες πρωτόκολλο που προτείνει ο Buhner, καθώς και τις αντενδείξεις του.

  Φίλτρο προϊόντος
Κατηγορίες
Τύπος Προϊόντος
Product added to wishlist
Product added to compare.