Οφέλη από το συμπλήρωμα γλουταθειόνης

Οφέλη από το συμπλήρωμα γλουταθειόνης

- Κατηγορίες : Άρθρα

Η γλουταθειόνη είναι ο λεγόμενος «πατέρας των αντιοξειδωτικών». Ονομάστηκε έτσι επειδή εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και υποστηρίζει την επιδιόρθωση του DNA. Έχει επίσης πολύ ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, οι οποίες αποβάλλουν τις τοξίνες και τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα μας. Επιπλέον, βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Και αυτές είναι μόνο μερικές από τις πολύ σημαντικές λειτουργίες της γλουταθειόνης στην καταπολέμηση της νόσου του Lyme.

Η γλουταθειόνη αποτελείται από τρία αμινοξέα: γλουταμινικό οξύ, γλυκίνη και κυστεΐνη (NAC).

Γλουταμίνη: είναι ένα αμινοξύ που αποτελεί μέρος των ενώσεων που είναι πρωτεΐνες. Η κύρια δραστηριότητά του είναι η αναγέννηση του εντερικού βλεννογόνου, ο οποίος υποστηρίζει τη λειτουργία των εντέρων. Είναι επίσης υπεύθυνο για τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του ανοσοποιητικού, γεγονός που βοηθά στην καταπολέμηση διαφόρων τύπων λοιμώξεων και ιών. Κατά την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, είναι επίσης σημαντικό στη «μάχη» του οργανισμού με τα βακτήρια να χρησιμοποιούνται μεγαλύτερες ποσότητες γλουταμίνης και επομένως θα πρέπει να συμπληρώνεται εάν έχετε χρόνια νόσο. Η δράση του, ειδικά στην περίπτωση της νόσου του Lyme και των συν-λοιμώξεων της, προστατεύει από την κίνηση των βακτηρίων, η οποία έχει άμεσο αντίκτυπο στη φλεγμονή.

Γλυκίνη: ανήκει στα ενδογενή αμινοξέα, δηλαδή σε αυτά που ο οργανισμός μπορεί να συνθέσει μόνος του. Στην περίπτωση της νόσου του Lyme και των συν-λοιμώξεων της, ωστόσο, ο οργανισμός δεν μπορεί να συνθέσει αρκετή ποσότητα αυτού του αμινοξέος, επομένως συνιστάται η συμπλήρωσή του ή η αυξημένη παροχή από τα τρόφιμα (τροφές πλούσιες σε αυτό το αμινοξύ είναι: φαγόπυρο, κολοκυθόσποροι, ψάρια, κόκκινες φακές, πίτουρο σιταριού, σμέουρα). Είναι εξαιρετικά σημαντικό γιατί η γλυκίνη συμμετέχει στη διαδικασία υποστήριξης του ήπατος. Μειώνει τις φλεγμονές στο σώμα μας και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Η ανεπάρκεια γλυκίνης μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη κατάθλιψης ή προβλημάτων συγκέντρωσης.

Κυστεΐνη (NAC): είναι επίσης ένα από τα απαραίτητα αμινοξέα, ωστόσο, αξίζει να γνωρίζετε ότι για να εξασφαλίσουμε τη βέλτιστη ποσότητα, το μενού μας θα πρέπει να είναι πλούσιο σε προϊόντα όπως: ηλιόσποροι, σόγια, καρύδια ή σπόροι οσπρίων ( φακές, ρεβίθια, φασόλια) . Το NAC αυξάνει σημαντικά την αντίσταση του οργανισμού και ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο βακτηριακών, μυκητιασικών ή ιογενών λοιμώξεων. Και το πιο σημαντικό, σας επιτρέπει να αυξήσετε την παραγωγή γλουταθειόνης στο σώμα.

Δοκιμή επιπέδου γλουταθειόνης:

Όταν αποφασίσουμε να κάνουμε τεστ, αξίζει να ελέγξουμε το επίπεδο μειωμένης και ολικής γλουταθειόνης. Εάν η αναλογία του πρώτου προς το δεύτερο υπερβαίνει την τιμή αποκοπής (> 0,8), αξίζει να εξεταστεί το ενδεχόμενο συμπλήρωσης.

Τι συμπλήρωμα να χρησιμοποιήσω;
Όταν αποφασίζουμε να λάβουμε συμπλήρωμα, είναι σημαντικό να επιλέξουμε τη σωστή φόρμα. Η συνολική βιοδιαθεσιμότητα και απορροφησιμότητα της γλουταθειόνης είναι χαμηλή, επομένως για να ωφεληθεί, πρέπει να λαμβάνεται σε μειωμένη (ή ενεργή) μορφή. Κατά τη λήψη συμπληρωμάτων με γλουταθειόνη, θα πρέπει επίσης να φροντίζετε για επαρκή παροχή βιταμίνης Ε, βιταμίνης C και σεληνίου από τη διατροφή.

Μπορείτε να πάρετε τόσο το NAC όσο και το Glutation σε μειωμένη μορφή από το Aliness

- NAC N-Acetyl L-Cysteine, 500 mg, 100 καπάκια

- L-Γλουταθειόνη μειωμένη 500 mg, 100 καπάκια.

Οφέλη για την υγεία της γλουταθειόνης που σχετίζονται με τη νόσο του Lyme;

1. Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα
Ως αποτέλεσμα της μόλυνσης, αυξάνεται το οξειδωτικό στρες και η φλεγμονή που οδηγεί σε ανεπάρκεια γλουταθειόνης. Όταν είναι ανεπαρκής, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού χάνουν την ικανότητά τους να καταπολεμούν την ασθένεια. Η αποκατάσταση του φυσικού επιπέδου της γλουταθειόνης μειώνει τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

2. Έχει αντίκτυπο στην ψυχική υγεία
Τα άτομα με κατάθλιψη έχουν χαμηλότερα επίπεδα γλουταθειόνης.

3. Μειώνει τη φλεγμονή
Είναι σε θέση να αναστέλλει την παραγωγή κυτοκινών.

4. Μειώνει το αντιοξειδωτικό στρες
Μειώνει τα αντιδραστικά είδη οξυγόνου και έτσι υποστηρίζει άλλα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Ε.

5. Υποστηρίζει τα έντερα
Η γλουταθειόνη υποστηρίζει τη δράση της υπεροξειδάσης της γλουταθειόνης, η οποία είναι ένα βασικό ένζυμο που συμμετέχει στην απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών.

6. Διατηρεί ένα υγιές συκώτι
Μειώνει τη βλάβη στα ηπατικά κύτταρα, γεγονός που μπορεί να αποτρέψει ηπατικά προβλήματα.

Η γλουταθειόνη είναι επομένως απαραίτητη για την υποστήριξη του οργανισμού στην καταπολέμηση των σπειροχαιτών Borrelia, γεγονός που την καθιστά εξαιρετική προσθήκη στο βασικό πρωτόκολλο Buhner.

Product added to wishlist
Product added to compare.