Αντίδραση Jarish-Herxheimer

Αντίδραση Jarish-Herxheimer

- Κατηγορίες : Άρθρα

Η αντίδραση Herxheimer, δηλαδή η αντίδραση Herx είναι μια προσωρινή επιδείνωση των συμπτωμάτων της νόσου του Lyme που εμφανίζεται κατά τον μαζικό θάνατο βακτηριακών οργανισμών με την εξέλιξη της νόσου ή τη θεραπεία της. Κατά τη διάρκεια αυτής της αντίδρασης, παράγονται κυτοκίνες που προκαλούν συμπτώματα φλεγμονής, όπως πυρετό, πόνο στις αρθρώσεις και τους μύες, πονοκέφαλο, γνωστική εξασθένηση ή γενική μείωση της ευεξίας.

Η αντίδραση Herx συχνά σημαίνει ότι η θεραπεία που χρησιμοποιούμε, είτε πρόκειται για θεραπεία με βότανα είτε για αντιβιοτική θεραπεία, είναι αποτελεσματική. Ωστόσο, η αποτυχία εμφάνισης της δεν σημαίνει ότι η θεραπεία είναι αναποτελεσματική. Η αντίδραση Herxheimer δεν εμφανίζεται σε όλους τους ασθενείς με νόσο του Lyme. Υπολογίζεται ότι μόνο το 15% περίπου των ατόμων που λαμβάνουν θεραπεία εμφανίζουν τα συμπτώματά του, συχνά ήπια.

Ωστόσο, εάν υποφέρετε από αντιδράσεις Herxa, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω λίστα φυσικών μεθόδων εξάλειψης του Herxy. Θυμηθείτε να μην χρησιμοποιείτε όλα αυτά τα προϊόντα ταυτόχρονα. Δοκιμάστε ποια λύση είναι η καλύτερη για εσάς.

Φυσικά προϊόντα που συνιστώνται για την αντίδραση Herx και την πρόληψή της:

Το Nutramedix Burbur είναι ένα εκχύλισμα από φύλλα Desmodium molliculum. Το βότανο χρησιμοποιείται παραδοσιακά για τον καθαρισμό του σώματος. Είναι πολύ αποτελεσματικό στην υποστήριξη της αποτοξίνωσης του ήπατος, των νεφρών, του λεμφικού συστήματος και της κυτταρικής μήτρας. Προστατεύει το συκώτι από εξωτερικές τοξίνες όπως ορισμένες χημικές ουσίες και τοξικές μούχλες. Καταπραΰνει την αντίδραση Herx, δηλαδή τις ανεπιθύμητες ενέργειες της εξαφάνισης των παθογόνων.

Το Burbur-Pinella της Nutramedix είναι ένας συνδυασμός δύο εκχυλισμάτων: Burbur - από Desmodium molliculum και Pinella από Pimpinella anisum. Το Burbur-Pinella υποστηρίζει την αποτοξίνωση του εγκεφάλου και του κεντρικού νευρικού συστήματος, καθαρίζει το σώμα από τοξίνες και βιοτοξίνες, αποτοξινώνει το συκώτι, τα νεφρά, το λεμφικό σύστημα και τους μεσοκυττάριους χώρους, καθαρίζει το αίμα. Αποβάλλει τις τοξίνες από τον εγκέφαλο, τη σπονδυλική στήλη και το περιφερικό νευρικό σύστημα. Το Burbur-Pinella είναι επίσης αποτελεσματικό στη μείωση της αντίδρασης Herx.

Ο ζεόλιθος είναι ένα φυσικό ορυκτό ηφαιστειακής προέλευσης, ένα από τα πιο αποτελεσματικά προϊόντα στην αντίδραση Herx. Το κύριο συστατικό του είναι ο κλινοπτιλόλιθος. Ο ζεόλιθος απελευθερώνει πολύτιμα συστατικά στον οργανισμό, ενώ δεσμεύει πολλές επιβλαβείς ουσίες, όπως ιόντα μολύβδου, κάδμιου, αρσενικού, χρωμίου, νικελίου και αμμωνίου. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ζεόλιθο υψηλής καθαρότητας που προορίζεται για εσωτερική χρήση. Σας συνιστούμε να αγοράσετε ένα πιστοποιημένο προϊόν.

Ο μπεντονίτης έχει ιδιότητες που του επιτρέπουν να προσελκύει και να απορροφά τοξίνες και βαρέα μέταλλα, χωρίς να εισέρχεται σε χημικές αντιδράσεις στο σώμα. Ο μπεντονίτης δημιουργεί «ηλεκτρικό φορτίο» όταν ενυδατώνεται. Μετά την επαφή με το νερό, προσλαμβάνει αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο. Τοξίνες, βακτήρια, ιοί, παράσιτα και άλλοι ρύποι είναι θετικά φορτισμένοι. Όταν ο πηλός εισέρχεται στο σώμα, οι τοξίνες έλκονται από αυτό. Αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό, ο μπεντονίτης δεν απορροφάται στον οργανισμό, επομένως είναι απολύτως ασφαλής. Διέρχεται από το πεπτικό σύστημα, απορροφώντας τοξίνες και βαρέα μέταλλα. Ταυτόχρονα, μέταλλα στον άργιλο, όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, πυρίτιο, αλουμίνιο και κάλιο, απελευθερώνονται και διατίθενται για τις μεταβολικές διεργασίες του οργανισμού. Τέλος, αποβάλλεται φυσικά. Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε υψηλής ποιότητας μπεντονίτη για εσωτερική χρήση.

Η χλωρέλλα έχει μοναδικές ιδιότητες που εξουδετερώνουν τις δηλητηριώδεις ουσίες που συσσωρεύονται στον οργανισμό ως αποτέλεσμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος ή της κατανάλωσης μολυσμένων τροφίμων. Καθαρίζει το σώμα από βαρέα μέταλλα και ορισμένα φυτοφάρμακα. Η χλωρέλλα επίσης απορροφά τις τοξίνες από τα έντερα, βοηθά στην απαλλαγή από τη χρόνια δυσκοιλιότητα και στην εξουδετέρωση των εντερικών αερίων.

Ο ενεργός άνθρακας απορροφά αποτελεσματικά τις τοξίνες, γεγονός που επιταχύνει σημαντικά την απομάκρυνσή τους από το σώμα. Όταν χρησιμοποιείτε ενεργό άνθρακα, να θυμάστε ότι δεν δρα επιλεκτικά στο σώμα, αλλά δεσμεύει τα πάντα χωρίς εξαίρεση, συμπεριλαμβανομένων των τροφικών ουσιών και των φαρμάκων. Ο συνδυασμός άνθρακα με στερεά φάρμακα μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση των δραστικών ουσιών του φαρμάκου. Μην χρησιμοποιείτε ενεργό άνθρακα σε συνδυασμό με φάρμακα.

Αλκαλοποίηση - Κατά τη διάρκεια της αντίδρασης Herx, η αλκαλοποίηση του σώματος βοηθά. Κατά τη διάρκεια της νόσου, το σώμα γίνεται όξινο. Αυτή είναι μια μειονεκτική διαδικασία καθώς οι ενζυμικές διεργασίες εκτελούνται καλύτερα σε ουδέτερο pH (περίπου 7,4). Επομένως, εάν το σώμα γίνει όξινο, αξίζει να μετατοπιστεί η οξεοβασική ισορροπία και να εξισορροπηθεί το pH. Ένα αποδεδειγμένο προϊόν είναι το Alka-Seltzer (1 δισκίο διαλυμένο σε νερό 3-4 φορές την ημέρα). Άλλοι τρόποι περιλαμβάνουν τη λήψη βιταμίνης C και την κατανάλωση νερού με λεμόνι. Το πόσιμο νερό με λεμόνι-λάιμ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως προληπτικό μέτρο. Ο χυμός λεμονιού και λάιμ, αν και έχει ξινή γεύση, μετατρέπεται σε βάσεις στο σώμα, χάρη στις οποίες αυξάνει προσωρινά τα αλκαλικά αποθέματα.

Τα λουτρά με αλάτι Epson αποτελούν εξαιρετική υποστήριξη για την αποτοξίνωση του σώματος και την αποκατάσταση της ισορροπίας. Αυτά είναι τα λεγόμενα αλκαλικά λουτρά. Έχουν αποοξινιστικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Τα θειικά άλατα στο αλάτι Epsom βοηθούν στην αποβολή των τοξινών και των βαρέων μετάλλων από το σώμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μεταξύ των προαναφερθέντων προϊόντων θα βρείτε ισχυρά δεσμευτικές ουσίες, δηλαδή ζεόλιθο, μπεντονίτη, χλωρέλλα και ενεργό άνθρακα. Φροντίστε να τα χρησιμοποιείτε σε ένα χρονικό διάστημα από τα φάρμακα και τα βότανα που παίρνετε. Χρησιμοποιήστε τα όχι νωρίτερα από 30 λεπτά μετά τη λήψη άλλων βοτάνων από το πρωτόκολλο και τουλάχιστον 4 ώρες πριν πάρετε την επόμενη δόση προϊόντων από το πρωτόκολλο. Δεν συνιστούμε τη χρήση τους καθ' όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Χρησιμοποιήστε τα μόνο σε περίπτωση αντίδρασης Herx.

Product added to wishlist
Product added to compare.