Συν-λοιμώξεις από τη νόσο του Lyme – Babesia

Συν-λοιμώξεις από τη νόσο του Lyme – Babesia

- Κατηγορίες : Άρθρα

Το Babesia είναι ένα παρασιτικό πρωτόζωο που μοιάζει με πολλή ελονοσία, αλλά μεταδίδεται από τσιμπούρια και όχι από κουνούπια, σε αντίθεση με αυτό. Η λοίμωξη Babesia συχνά συνυπάρχει με τη νόσο του Lyme ή/και άλλες λοιμώξεις που μεταδίδονται από κρότωνες. Η ασθένεια που προκαλείται από το πρωτόζωο Babesia ονομάζεται babesiosis.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ


Τα συμπτώματα της λοίμωξης από μπαμπέζωση κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά. Οι ήπιες μορφές πολύ συχνά δεν αναγνωρίζονται επειδή λαμβάνονται κατά λάθος για συμπτώματα της νόσου του Lyme. Οι πρώτοι που υιοθετούν συχνά αναφέρουν υψηλό πυρετό και ρίγη. Οι χρόνιες λοιμώξεις μπορεί να είναι ήπια συμπτωματικές και τα πιο κοινά συμπτώματα είναι: διαλείπουσα πυρετός ή χαμηλός πυρετός, ρίγη και πόνος στις αρθρώσεις, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, εφίδρωση και «αδυναμία να πάρεις μια πλήρη αναπνοή».

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της μόλυνσης με Babesia, μπορεί να εμφανιστεί φλεγμονή του ήπατος, των νεφρών και της σπλήνας ως αποτέλεσμα απόφραξης των τριχοειδών αιμοφόρων αγγείων και στασιμότητας της μικροκυκλοφορίας λόγω εναπόθεσης θραυσμάτων κατεστραμμένων ερυθροκυττάρων στα αγγεία.

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ

Υπάρχουν αρκετές εργαστηριακές εξετάσεις για τη διάγνωση της μπεμπεσίωσης.

Μικροσκοπική εξέταση αίματος

Σκοπός της μικροσκοπικής εξέτασης του αίματος είναι ο έλεγχος της παρουσίας ενδοερυθροκυτταρικών μορφών του παθογόνου παρασίτου Babesia (Babesia spp.) στο περιφερικό αίμα.

Ωστόσο, κατά τη διεξαγωγή αυτής της εξέτασης, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι στο αρχικό στάδιο της νόσου, το ποσοστό μόλυνσης από ερυθρά αιμοσφαίρια μπορεί να είναι μικρότερο από 1%, επομένως μπορεί να χρειαστεί να γίνουν πολλά επιχρίσματα σε διάστημα αρκετών ημερών για επιβεβαίωση της διάγνωσης.

Δοκιμή PCR

Εάν το αποτέλεσμα μιας μικροσκοπικής εξέτασης επιχρίσματος αίματος είναι αρνητικό, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει υποψία για μπεμπεσίωση, μπορούν να πραγματοποιηθούν μοριακές εξετάσεις (PCR) για την ανίχνευση του γενετικού υλικού του πρωτοζώου Babesia.

Ανοσοφθορισμός (IFA) αντισωμάτων IgM και IgG

Ο ανοσοφθορισμός (IFA) των αντισωμάτων IgM και IgG χρησιμοποιείται μερικές φορές για να επιβεβαιώσει τη διάγνωση της μπαμπέζωσης. Λάβετε υπόψη ότι τα αντισώματα κατά της Babesia μπορεί να παραμείνουν υψηλά για μήνες ή και χρόνια μετά την εξάλειψη της νόσου. Επομένως, αυτή η εξέταση δεν είναι αξιόπιστη ένδειξη ενεργού λοίμωξης.

Πρόσθετες διαγνωστικές παράμετροι

Δεδομένου ότι το Babesia λύει τα ερυθρά αιμοσφαίρια, τα άτομα που έχουν μολυνθεί με αυτό το πρωτόζωο συχνά αναπτύσσουν αιμολυτική αναιμία, καθώς και λεμφοπενία και θρομβοπενία. Αυξημένα επίπεδα γαλακτικής αφυδρογονάσης ορού είναι επίσης κοινά, όπως είναι η υπερχολερυθριναιμία και ο αυξημένος ρυθμός καθίζησης ερυθροκυττάρων.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ BABESIA ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠΟΨΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ:


Το Babesia διεισδύει στα ερυθρά αιμοσφαίρια - ερυθροκύτταρα, όπου αναπτύσσοντας και αναπαράγοντας τα καταστρέφει. Επιπλέον, στην πορεία της λοίμωξης από Babesia, μπορεί να υπάρξει απόφραξη των τριχοειδών αιμοφόρων αγγείων και στασιμότητα της μικροκυκλοφορίας λόγω της εναπόθεσης θραυσμάτων κατεστραμμένων ερυθροκυττάρων στα αγγεία. Η παρουσία τους στην κυκλοφορία του αίματος μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή του ήπατος, των νεφρών και του σπλήνα.

Επιπλέον, η Babesia χρησιμοποιεί δύο διακριτούς μηχανισμούς για την άμυνα ενάντια στο ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα:

1. Το Babesia αναστέλλει σημαντικά την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου (ΝΟ) στον ανθρώπινο οργανισμό.
Όταν το παράσιτο επιτίθεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια, τα ερυθρά αιμοσφαίρια απελευθερώνουν μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ) ως έναν από τους κύριους αμυντικούς μηχανισμούς. Το μονοξείδιο του αζώτου είναι ένα τοξικό αέριο για πολλά βακτήρια και ενδοκυτταρικά παράσιτα, συμπεριλαμβανομένου του Babesia. Έτσι, η Babesia έχει αναπτύξει έναν αμυντικό μηχανισμό: εκκρίνει ένα συστατικό πολύ παρόμοιο με την αργινάση, η οποία υπάρχει φυσικά στο σώμα. Η αργινάση είναι ένα ένζυμο που η ανάδραση αναστέλλει την παραγωγή ΝΟ από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. αδρανοποιεί την L-αργινίνη, η οποία είναι απαραίτητο υπόστρωμα στη σύνθεση του ΝΟ. Το Babesia είναι πολύ ευαίσθητο στην L-αργινίνη, επομένως η συμπλήρωση με L-αργινίνη βοηθά στην αναστολή της μόλυνσης από Babesia.

2. Το Babesia έχει την ικανότητα να μεταβάλλει την πολικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλάζοντας έτσι την ανθρώπινη ανοσοαπόκριση από Th 1 σε Th 2.
Τα ανοσοκύτταρα Τ (συντομογραφημένα ως Th) ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια της μόλυνσης. Ανάλογα με τον τύπο της λοίμωξης, το σώμα διεγείρει την παραγωγή διαφόρων τύπων κυττάρων: Th 1, Th 2, Th3, Th 9 κ.λπ. Είναι σημαντικό επειδή ένα δεδομένο παθογόνο συνήθως καταπολεμάται με μια δεδομένη ανοσολογική απόκριση και μια κακή εφαρμογή του μηχανισμού προς το παθογόνο προκαλεί ότι το σώμα δεν μπορεί να εξαλείψει το εν λόγω παθογόνο. Τα κύτταρα Th1 συμμετέχουν σε αποκρίσεις κυτταρικού τύπου έναντι ενδοκυτταρικών παθογόνων. Από την άλλη πλευρά, τα Th2 λεμφοκύτταρα είναι τα βασικά κύτταρα που καθορίζουν τους μηχανισμούς της χυμικής απόκρισης έναντι των εξωκυτταρικών παθογόνων. Αυτός ο μηχανισμός χρησιμοποιείται από τις περισσότερες συν-λοιμώξεις Lyme που εντοπίζονται ενδοκυτταρικά. Αυτό τους επιτρέπει να αναστέλλουν αποτελεσματικά τη σωστή ανοσολογική αντίδραση. Το πολωμένο πρότυπο Th2 σχετίζεται με πολυάριθμες αυτοάνοσες καταστάσεις όπως ο λύκος ή το συστηματικό σκληρόδερμα.

Επομένως, τα ακόλουθα βήματα θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στη θεραπεία της Babesia:

1. Αντιπρωτοζωική δράση.
2. Προστασία των ερυθρών αιμοσφαιρίων, αλλά και προστασία του ενδοθηλίου, της σπλήνας, του ήπατος και των νεφρών.
3. Τροποποίηση της ανοσολογικής απόκρισης, ρύθμιση του καταρράκτη κυτοκινών, αναστολή παραγωγής αργινάσης, αύξηση των επιπέδων L-αργινίνης και νιτρικού οξειδίου (ΝΟ).
4. Αντιμικροβιακή δράση.

ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΙΜΩΞΗ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ BUHNER:

Ο Stephen Harrod Buhner εμβάθυνε με μεγάλη ακρίβεια τον μηχανισμό δράσης του πρωτοζώου Babesia και επέλεξε ένα σύνολο βοτάνων αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της Babesia με μεγάλη σχολαστικότητα.

Η βασική του πρόταση περιλαμβάνει:
Sida acuta
• Αλχορνία
• Κρυπτολέπης

Για πιο επίμονη μόλυνση προτείνει εκτεταμένο πρωτόκολλο που περιλαμβάνει:
Sida acuta
• Κρυπτολέπης
Bidens pilosa
• Αρτεμισινίνη
Salvia miltiorrhiza
• Τυποποιημένο γαϊδουράγκαθο
Ashwagandha
• Κορεάτικο τζίνσενγκ
• Γλυκόριζα
• Σχισάνδρα
L-αργινίνη
Βιταμίνη Β2

Το πλήρες πρωτόκολλο περιγράφεται λεπτομερώς στη δημοσίευση του Stephen Harrod Buhner "Natural Treatments for Lyme Coinfections: Anaplasma, Babesia, and Ehrlichia".

Product added to wishlist
Product added to compare.