Πρόληψη της νόσου του Lyme

Πρόληψη της νόσου του Lyme

- Κατηγορίες : Άρθρα

Η Ευρώπη είναι ένα μέρος του κόσμου όπου τα τσιμπούρια είναι ενδημικά. Αυτό σημαίνει ότι τα τσιμπούρια μπορούν να εμφανιστούν σε ολόκληρη την επιφάνεια. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές μέθοδοι για τη μείωση της πιθανότητας τσιμπήματος τσιμπούρι και την πρόληψη πολλών ασθενειών που μεταδίδονται από κρότωνες, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του lyme ή των συν-λοιμώξεων της.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Πρώτα απ ' όλα, πρέπει να αποφύγουμε μέρη όπου υπάρχουν ιδιαίτερα τσιμπούρια-ψηλά χόρτα και θάμνοι. Σε μια περιοχή με πλούσια βλάστηση, είναι πιο πιθανό να δαγκωθούμε από αραχνοειδή.

Ωστόσο, αν αποφασίσουμε να πάμε σε τέτοια μέρη, τα ρούχα μας είναι σημαντικά. Το σώμα πρέπει να είναι θωρακισμένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μειώνεται η περιοχή του μη προστατευμένου δέρματος. Προτείνονται μπλούζες με μακριά μανίκια, ψηλές μπότες, καλύμματα κεφαλής και μακρύ παντελόνι. Επιπλέον, θα πρέπει να φοράτε λεία, φωτεινά ρούχα για να ανιχνεύσετε εύκολα το τσιμπούρι.

Μετά από μια βόλτα, μην ξεχάσετε να κοιτάξετε το σώμα σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη βουβωνική χώρα, τον ομφαλό, τα τριχωτά μέρη του σώματος, τις θέσεις πίσω από τα αυτιά ή τις στροφές των άκρων. Αυτά είναι τα "αγαπημένα" μέρη των τσιμπουριών. Επίσης, να θυμάστε ότι η προνύμφη τσιμπούρι είναι πολύ μικρή (έως 1 mm) και συχνά το γεγονός ότι δεν παρατηρήσαμε το τσιμπούρι δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκεί.

Στο φαρμακείο μπορείτε επίσης να αγοράσετε μια συσκευή για την αφαίρεση του τσιμπουριού. Αυτό είναι το λεγόμενο λάσο, το οποίο σας επιτρέπει να αφαιρέσετε εύκολα και με ασφάλεια το παράσιτο από το σώμα.

Πολλά αποτελεσματικά απωθητικά τσιμπούρι είναι διαθέσιμα. Βασίζονται κυρίως σε χημικές ουσίες. Παρακάτω είναι μια εναλλακτική λύση για τα χημικά perparates. Θυμηθείτε, τα φυσικά παρασκευάσματα απαιτούν συχνότερη εφαρμογή.

Φυσικά παρασκευάσματα:

Υπάρχουν επίσης φυσικά παρασκευάσματα που απωθούν τα τσιμπούρια, τα κουνούπια, τους ψύλλους ή τα ακάρεα. Τα πιο δημοφιλή είναι τα αιθέρια έλαια: ευκάλυπτος, θυμάρι, φασκόμηλο, μέντα, σκελίδα, λεμονόχορτο, πατσουλί, κιτρονέλλα και άλλα. Αρκεί να αναμίξετε 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου με για παράδειγμα λάδι σπόρου pumkin και ψεκάστε το σώμα. Θυμηθείτε ότι ο ιδρώτας μας είναι δόλωμα για τσιμπούρια, οπότε μετά από σωματική δραστηριότητα, θα πρέπει να ψεκάσουμε ξανά με το φυσικό παρασκεύασμα.

Ενιαία έλαια μπορούν να βρεθούν εδώ

Έτοιμο σπρέι με βάση το λάδι μπορείτε να βρείτε εδώ

Ένας άλλος φυσικός τρόπος μπορεί να είναι η έγχυση δεντρολίβανου και θυμαριού. Τα βότανα πρέπει να βράσουν σε μικρή ποσότητα νερού, στη συνέχεια να κρυώσουν και να προσθέσουν χυμό λεμονιού. Το παρασκευασμένο παρασκεύασμα πρέπει να ψεκάζεται στο σώμα.

Το Catnip είναι ένα άλλο απωθητικό Φυτό. Η έγχυση του catnip μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψεκασμό ρούχων και σώματος, αλλά και ζώων. Με παρόμοιο τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια έγχυση cistus.

Η χρήση εγχύσεων στο σπίτι είναι αποτελεσματική, αλλά δίνει μάλλον βραχύβια επίδραση. Προκειμένου να διατηρηθεί η επίδραση απωθητικό τσιμπούρι θα πρέπει το σώμα και τα ρούχα σας συχνά.

Η τελευταία φυσική μέθοδος που εισάγουμε είναι συσκευές που εκπέμπουν ειδικούς υπερηχητικούς παλμούς με συχνότητα περίπου 40 kHz. Είναι εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο και τα κατοικίδια ζώα, αλλά εμποδίζουν το κύριο αισθητήριο όργανο των τσιμπουριών. Είναι επίσης αποτελεσματικά κατά των ψύλλων.

TICKLESS ανθρώπινη, ένα τσιμπούρι απωθητικό μπορείτε να βρείτε εδώ

Η νόσος του Lyme είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια που μεταδίδεται με κρότωνες και μπορεί να προσβάλει όλους τους τύπους ιστών και όλα τα όργανα του ανθρώπινου σώματος. Ως εκ τούτου, τα συμπτώματά του μπορεί να κυμαίνονται από προβλήματα με αρθρώσεις, γενική αδυναμία του σώματος αλλά και νευρολογικές αλλαγές. Αν και ο κίνδυνος τσιμπήματος υπάρχει καθ ' όλη τη διάρκεια του έτους, είναι η άνοιξη που είναι ο μεγαλύτερος χρόνος δραστηριότητας τσιμπούρι. Ας θυμηθούμε λοιπόν ότι πολλά εξαρτώνται από εμάς και μπορούμε σε κάποιο βαθμό να αποτρέψουμε τη μόλυνση από τη νόσο του Lyme.

Μάιος-Μήνας Ευαισθητοποίησης Για Τη Νόσο Του Lyme

Product added to wishlist
Product added to compare.